Одузимање бодова ФСС – Начин за отимање од Звезде у корист Партизана!

Поводом писања појединих медија, а у складу са најавом могућем одузимања бодова нашем клубу и другопласираном Партизану, осећамо потребу да целокупну јавност на време упознамо са једним до сада невиђеним, али јако добро изрежираним начином перфидног поткрадања једног клуба.

Након што многи видови борбе (покушаји обезвређивања убедљивих победа црвеним картонима, јасна судијска помоћ првом пратиоцу итд.) и покушаји саплитања „из сенке“ Црвене звезде на путу ка 28. шампионској титули не дају много успеха, председник ФСС-а је са својим послушницима сковао нови план.

Пре него што наставимо, да се упознамо са потенцијалном казном. А она гласи, одузимање по три бода првопласираној Црвеној звезди и другопласираном Партизану. Разлог (до сада невиђен у светском спорту) – „тровање јавности“?!

На први поглед, око просечног фудбалског лаика не би рекло да се ради о казни која иде на штету једне, а у корист друге стране. Баш зато, РСБ ће и овај пут, као много пута до сада, још једном упознати јавност са скривеним намерама и подмуклим крађама, које се под паролама „поштења“, „интегритета“ и „регуларности“ пажљиво кују и сервирају са Теразија 35.

Тренутни бодовни салдо између првопласираног и другопласираног на табели Супер лиге Србије износи 63:52 (+11) у корист Црвене звезде. Када би се овог тренутка бодови, по прописаном систему такмичења, преполовили, салдо би износио 32:26 у корист нашег клуба, односно имали бисмо шест бодова предности над најближим пратиоцем, у овом случају то је Партизан. Како до краја првог дела такмичења има још шест кола, у случају да оба тима остваре све победе, салдо би износио 81:70, што би након поделе бодова и даље нашем клубу обезбеђивало плус шест у односу на ривала (41:35).

Али, у случају да поменути план прође неопажено у јавности и неким случајем буде примењен у конкретном случају, тренутни салдо би износио 60:49, односно 30:25 након поделе. Ако поново као претпоставку узмемо све победе оба тима до краја првог дела такмичења, долазимо да крајњег салда 78:67, што би након поделе бодова износило 39:34, односно наш тим у овом случају не би имао поменутих шест бодова предности, већ би предност на почетку плеј-офа износила плус пет.

Након мало студиознијег сагледавања поменуте најаве, можемо видети шта су све у борби против Црвене звезде спремни да употребе њени отворени, али и они прикривенији, односно мање отворени непријатељи.

И не чуди што су „Вечерње новости“ објавиле овај податак. Милорад Вучелић, главни и одговорни уредник тог листа, уједно је и налогодавац Славише Кокезе. Председник фудбалског савеза ће спровести његову замисао и отети бодове, што ће представљати највећу пљачку спрског фудбала још од отете титуле из 1986. године, од стране Суда Удруженог Рада.

Зато, навијачи Црвене звезде обавештавају мудре главе које седе у разним комисијама Фудбалског савеза, а и њихову врховну, и најмудрију главу, да наставе да састанче и мозгају и покушају да смисле неки нови план, јер „брисање гумицом“ нечије бодовне предности, на „културан“ начин, неће проћи!

СВИ НА СТАДИОН!