Огњен Добрић: Нови тим, препознатљива атмосфера, одбраном до трофеја!

Огњен Добрић, сада се већ може рећи један од староседелаца у екипи Црвене звезде, у разговору за медије је изнео своја очекивања у новој сезони, пренео утиске о новом тиму, али и стручном штабу и позитивно говорио о атмосфери и припремама које су у току.

Ако се по јутру дан познаје, одбрана ће поново бити заштитни знак Црвене звезде. У досадашња три одиграна припремна меча, Црвена звезда је убедљиво савладала противнике, а оно што нарочито радује је што су црвено – бели два пута примили по 63 поена и једном 54.

Добрић је управо рад на одбрани апострофирао, а Милан Томић, нови шеф струке, донео је рецепт за чврсту одбрану из Пиреја.

„Одличан, одличан. Мислим да је направио супер атмосферу, да је екипа добра. Све ће бити како треба како време буде одмицало. Донео је неке ствари из Олимпијакоса, чврсту одбрану. Тек смо почели. Али, одбрана је најбитнија ствар. У нападу сваки тренер донесе своје системе. Има времена да се све усклади“.

На питање о новим саиграчима, али и атмосфери, Огњен је додао:

„Нови тим, доста нових играча, нови стручни штаб. Мислим да је супер. Позитивна је атмосфера. Сви су жељни напретка. Мислим да ће то све бити како треба како сезона буде одмицала. Полако, тек смо почели. На почетку припрема је мало напорније, има још до почетка сезоне. Био је пре свега акценат на физичкој припремљености“.

Ове сезоне ту је доста нових играча, углавном страних који су пристигли овог лета и треба да надограде постојећу базу домаћих играча. Пред Миланом Томићем није лак задатак.

„Не знам тачно, али да, доста их је. Супер су момци, добра је атмосфера. Сви су жељни рада. Имамо доста искусних играча као што је Стратос, као што је Џо, Фаје… Па и Били донекле. Уз њих ми млади можемо доста да научимо. Али и они уз нас. На пример, нова им је средина, биће им лакше што се тога тиче. Напредоваћемо сви као тим. Сви смо жељни, сви смо позитивни, само да нас заобиђу повреде“.

Играчи ван српског говорног подручја вољни су да уче наш језик да би се што пре уклопили у екипу.

„То је тако наравно, у свакој екипи са странцима, тако и овде. Углавном су то кошаркашке ствари и занимљиво им је како то звучи на нашем језику. Воле то“.

Добрић је такође говорио о свом развојном путу у Звезди.

„Све је ишло постепено, задовољан сам како се то све развија. Могу доста да напредујем и ове сезоне. И у нападу и у одбрани. У свим сегментима. На мени је да вредно радим уз стручни штаб и играче који су много прошли. Могу много да научим”.

На питање да ли се плаши конкуренције, Огњен је одговорио:

„Не, чак напротив. Волим што је тако. То само извлачи више из тебе. Мислим да је то добро за сваког играча да има што јачу конкуренцију јер тако најбоље напредујеш. Ту је и Лаза (Лазић), Деки Давидовац, Алекса (Раданов)… Сви желе да се наметну, воле да раде. То је за све добро да што више радимо“.

АБА лига ће бити изузетно јака ове године. Конкуренција се појачала и проширио се број екипа које ће се борити током регуларног дела да уђу у плеј-оф, а касније нападну трофеј и обезбеде играње Евролиге.

„Да, делује. И Цедевита и Будућност и Партизан. Много добрих екипа. Има још екипа које не треба потценити, све су то добре екипе. Мислим да ће бити борба за ту прву позицију много јака, много тешка. И треба из утакмице у утакмицу баш напредовати зато што ће бити паклено до краја, до плеј-офа“.

Огњен сматра да је у регионалном такмичењу већа конкуренција ове године у односу на претходну. А на питање да ли је пратио играче и прелазни рок конкурената је рекао:

„Јесам. Направили су добре екипе, али ни ми не заостајемо, ха-ха“.

Црвена звезда ће за разлику од претходних сезона ове године наступати у Еврокупу, а у Евролиги њено место је заузела Будућност. Колико ће нешто слабије такмичење Црвеној звезди олакшати играње у АБА лиги, а колико напоран распоред у Евролиги и бреме фаворита екипи Будућности отежати одбрану титуле остаје да се види. Огњен Добрић је изнео мишљење и по том питању.

„Па не мора да значи. Јер, опет, кроз Евролигу екипа напредује. Напредоваћемо и ми кроз Еврокуп доста и то значи. Једино што је тешко су та путовања, распоред… Али све ће то људи из стручног штаба решити да нам буде лакше да што лакше улазимо у утакмице. Екипа кроз та такмичења, и Евролигу и Еврокуп могу само да напредују. Тешко је и зато напредујеш“.

Говорио је и о приоритету у сезони пред нама.

„АБА лига је приоритет. Полако, степеник по степеник. Биће све како треба“, закључио је Добрић.