Да ли Звезда и колико може да користи Јовичића у преосталим важним мечевима?

До краја јесење полусезоне Црвену звезду очекују два велика теста, од којих први долази већ за недељу дана, у оквиру последње утакмице групне фазе Лиге Европе. Ипак, колико год да се навијачи радују повратку Јовичића, питање је колико је у овом тренутку спреман за утакмице високог ритма.

Звездин рутински тријумф против Радника из Сурдулице, осим савршеног хет-трика Пешића (голови главом, левом ногом и десном ногом), памтиће се и по повратку на терен Бранка Јовичића после вишемесечне повреде задобијене у дуелу са Дринчићем августа месеца. Не само да је тај повратак психолошки  изузетно важан, већ Владану Милојевићу потенцијално даје ново оружје у преосталим мечевима, од којих се два ипак издвајају по важности.

КЕЛН ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА, А ЈОВИЧИЋ ЋЕ ЖЕЛЕТИ ДА ИГРА…

Нема никакве дилеме да ће популарни Бакула желети да игра у мечу сезоне против Келна, јер се ради о суровом професионалцу који воли црвено-беле боје и који жели да помогне свом тиму да дође до пролећа у Европи. Нема дилеме и да би правио дар-мар у средини терена, као што је то радио читавог лета до повреде. Међутим, реалност нам каже да он сасвим сигурно није спреман за 90 минута, нити би имало потребе да се толико ризикује са њим. Утакмица против Радника из Сурдулице дошла је као добар моменат да се Јовичић врати у такмичарски ритам, да поново „осети траву под ногама“, али димензија у којој ће се наћи Црвена звезда за тачно седам дана биће неупоредиво другачија. Дани пред нама мораће да дају одговор на веома важно питање које гласи – за колико минута Јовичић објективно има снаге? Без обзира да ли је у питању десет, двадесет или тридесет минута, шеф Милојевић сигурно неће тако лако одустати од човека који је потпуно променио физиономију везног реда и игре Црвене звезде. Биће то тренутак у којем Јовичићево подизање ритма може много да нам донесе, нарочито јер смо убеђени да наш тим неће калкулисати и ићи на реми, јер се историјски то показало као прилично неуспешан подухват. Када год смо ишли на реми и истим се задовољавали, увек смо „награђени“ поразом. Све напоменуто за Келн може се, у већој или мањој мери, рефлектовати и на вечити дерби који ће се играти на стадиону ЈНА, чији би Јовичић такође могао да буде учесник.

ПОСЛЕ ЗИМЕ ОЧЕКУЈЕМО ЈОВИЧИЋА У ТОП ФОРМИ, СА КИМ ЋЕ ИГРАТИ У СРЕДИНИ?

Можда је рано о томе размишљати, али спортски сектор сасвим сигурно има (грубу) представу у томе како би Звездин тим могао да изгледа од пролећа. Иако нас чекају многи важни сусрети до краја овог дела полусезоне, свет и такмичења неће стати без обзира на то шта урадимо против Келна и Партизана у дербију. Сви ћемо, наравно, желети победе и пролаз даље, али Звезду поједина отворена питања веч чекају. Један од првих на реду за редефинисање, или рашчишћавање статуса у Звезди јесте повремени капитен Мичел Доналд. Можда за нашег Мича буде интересовања, можда и он буде проценио да је време за нове изазове, што би Звезду потенцијално могло да остави са Крстичићем и Јовичићем у везном реду, што би нашој игри дало тотално нови шмек и изглед. Можда Звезда остане на овоме на чему је сада, па би се тројац на средини ротирао и комбиновао, али то ће свакако бити теме даљих анализа. За сада, на први поглед, делује да би Јовичић и Крстичић требало да буду најреалнији избор тренера Милојевића од нове календарске године (под претпоставком да ће и он свој статус на клупи Црвене звезде решити продужењем уговора који се очекује 13. децембра). У сваком случају, правог Јовичића, са ким год играо на средини терена, могли бисмо да очекујемо након зимских припрема када би његово тело поново требало да буде спремно на највеће могуће напоре и изазове освајања дупле круне.

Фудбалери Црвене звезде у суботу од 13 часова играју на гостовању Бачкој, док у четвртак од 21:05 играју меч сезоне против Келна на стадиону Рајко Митић, у којем ће тражити пролаз у даљу фазу Лиге Европе.