ОТКРИВАМО Зашто Ричмонд Боаће неће (ускоро) појачати Звезду

Иако је Ричмонд Боаће био за авионску карту удаљен од Црвене звезде, што је и РСБ јавио, до реализације трансфера није дошло.

Црвена звезда и Јиангсу су се иницијално договорили о једногодишњој позајмици, сам играч је пристао да се врати и у клуб и у европски фудбал, посебно знајући да ће црвено-бели овог лета напасти Лигу шампиона, али је трансфер блокирао – тренер Јиангсуа.

Спекулисало се да ће Козмин Олароју, који је крајем марта на клупи кинеског клуба заменио славног Фабија Капела, желети да доведе играча по својој жељи. Кинески клубови имају ограничење броја страних играча, а тренери, посебни они ван Кине, своју судбину стављају у руке странаца, који и даље доминирају квалитетом у кинеској лиги.

И тако је и било. Ричмонд Боаће је био на излазним вратима, а ново капитално појачање требало је да буде Едер, нападач Интера. Сага о преласку италијанског репрезентативца трајала је неко време, да би играч коначно одлучио да се отисне на далеко путовање. Управо тада се појавила вест да ће се Ричмонд Боаће вратити на Маракану. Услови су договорени, а дилема је била само хоће ли Гањанин одиграти и првенствени меч у уторак.

Рампу на трансфер ставио је румунски тренер, који није дозволио да Ричмонд Боаће напусти клуб док се Едер не уклопи у тим. У неким другачијим околностима, Црвена звезда би радо сачекала поузданог центарфора, пошто је одлазак Боаћеа из Јиангсуа у најмању руку врло могућ. Проблем прави то црвено-белима, после продаје Александра Пешића и неуиграности Николе Стојиљковића, хитно треба нови шпиц.

Као што се може и закључити, позајмица није пропала, али више није ни извесна. У прилог доласку иде чињеница да ће Звезда у другом колу играти против литванске Судуве, уместо против повлашћеног АПОЕЛ-а, па довођење шпица није ургентно. Међутим, јасно је да је још један играч неопходан, а питање је колико би Звезда могла и морала да чека расплет дешавања са Боаћеом.

Оно што је позитивно, макар за двомеч против Судуве, је да је доскоро повређени Стојиљковић почео са тренинзима и могао би да буде спреман за Судуву.