Откривање бисте Митићу, тактичке иновације и убитачни тандем

Након репрезентативне паузе иза Црвене звезде су два меча у којима је обезбедила пролаз у осмину финала Купа Србије и нова три бода у првенству.

Централни догађај који је иза нас није везан за игру Милојевићевих момака. Откривање бисте првој Звездиној звезди, првом капитену и великом господину Рајку Митићу, главна је вест у протеклој недељи. У организацији навијача и фудбалског клуба у суботу је одржана церемонија откривања бисте испред западне трибине. Свечаности су присуствовали великани Црвене звезде, попут Драгослава Шекуларца, Драгана Џајића, Владице Поповића, Малише Петровића и многих других. Посебно је био дирљив тренуак када се присутнима обратио академик Матија Бећковић, који је бираним речима говорио о првој Звездиној звезди. 

Када је долазио на клупу нашег тима, знало се да Владан Милојевић није „роб“ једне формације, те да ћемо током сезоне имати прилике да видимо Звезду у различитим системима игре. И умео је Звездин стратег да изненади, да замени играчима позиције, додели разне тактичке задатке, али не и да  скроз промени физиономију тима. На последња два меча смо видели и то. Црвена звезда је у Куп утакмици против Борца и у првенственом дуелу против Рада, прешла са стандардне 4-2-3-1 у 3-4-3 формацију која се трансформише у 3-4-1-2. И може се рећи да је Звезда на тим мечевима изгледала веома добро и пре свега нападачки веома расположено. У Чачку су постигнута четири гола, док је Рад на „Маракани“ испраћен са шестицом. Може се рећи да ова поставка највише прија везном реду, поготово Гуелору Канги који није био под константним притиском ривала. Пешић и Боаћи су се често „изваличили“ по лопту, где су повлачили и свог чувара за собом. У таквој поставци, настајала је „рупа“ у последњој линији ривала коју су наши везњаци, пре свега Канга, обилато користили слањем лопте у простор између бека и централног дефанзивца, где би играч са бока нападао простор и слао лопту ка другом нападачу. Оваквом поставком Милојевић је добио још један систем игре у којем тим добро функционише и на тај начин направио главобоље колегама на супротној страни, пошто не знају у ком ће систему Звезда изаћи на терен.

Црвена звезда одавно није имала убојитији тандем нападача. Александар Пешић је против Борца постигао два гола, против Рада још два уз још две асистенције. С друге стране, Боаћи је прескочио меч у Купу, док је Раду „спаковао“ четири поготка. Након ових мечева, Пешић и Боаћи су постигли комбиновано 34 поготка у свим такмичењима, а још није ни полу сезона. Поред ефикасности, радује и сарадња ова два играча. Фантастично се разумеју на терену, одлично користе простор и асистирају један другом када је у бољој ситуацији. Форма нападачког тандема може само да радује Владана Милојевића пред кулминацију јесење сезоне.