„Паклени“ јануар пред кошаркашима

Кошаркаши Црвене звезде ће током јануара месеца одиграти 9 мечева. Од тога ће црвено-бели чак 6 одиграти на страни, по 3 у Еврокупу и АБА лиги.

 

Иако је доба године током којег у Европи владају хладније временске прилике, за кошаркаше Црвене звезде ће овај јануар бити „паклен“. Нова година црвено-белима такмичарски стартује већ данас. Томићев тим ће угостити француски Лимож, а то ће бити један од пет мечева у Еврокупу у групи која с правом носи назив „евролигашка“, али и „група смрти“. Кошаркаши Звезде неће имати прилике честито ни да се одморе, јер их по завршетку утакмице 1. кола ТОП 16 фазе Еврокупa очекује прво од шест гостовања у јануару. Црвено-бели крећу пут Словеније, где у петак, 4. јануара, играју против Крке.

Фото: ККЦЗ

Црвено-бели ће током првог месеца у години играти у ритму среда – недеља. Наши кошаркаши ће се три пута састати са тимовима из Шпаније у Еврокупу. Шпанска турнеја за црвено-беле почиње на Божић, када црвено-бели лете за Малагу, где ће дан касније, 8. јануара, играти против Уникахе. Кошаркаше Звезде већ 12. јануара очекује нови меч у регионалном шампионату. И овога пута су црвено-бели гости, а нови противник је Игокеа. Меч у Лакташима „пресекао“ је боравак црвено-белих на Пиринејима. Нови дуел са шпанским представником заказан је за 16. јануар. Црвено-бели ће поново играти на обали Медитерана. Биће то први од два дуела Црвене звезде и Валенсије у седам дана.

Црвено-бели ће први меч на домаћем терену након Лиможа одиграти против ФМП. Меч са „пантерима“ на програму је 19. јануара и налази се између два окршаја Звезде и Валенсије. Томићев тим ће Валенсију у Београду угостити 23. јануара, а затим путује у Загреб на меч са Цедевитом, који се игра 26. јануара. Црвено-бели „паклени“ јануар „затварају“ новим гостовањем. Звезда путује у Француску, где ће одрадити последњи меч на гостујућем терену у ТОП 16 фази Еврокупа против Лиможа.