Паралажно квази-новинарство

У моменту када наш клуб иде у нове походе и нове титуле, дешава се кошаркашки рат између ФИБА и Евролиге. Мање-више цела кошаркашка јавност је упозната са дешавањима па о детаљима не би смо превише у овом тексту.  Међутим оно што нас узнемирава су некаква тумачења многих кошаркашких стручњака и квази-новинара. Управо писање једног таквог квази-новинара довело нас је у ситуацију да напишемо који ред.
 
Дакле, један од али и најпознатији квази-новинар, се опет сетио да коментарише и пресуђује ко је крив а ко је у праву. Његова „опчињеност“ нашим клубом је једино објашњење зашто се сад сетио то да коментарише, а не онда када је његов вољени клуб био у истој ситуацији. Дотични, не желећи да именује али јасно уперући прстом показао кривца, а оне које би желео да сачува, именом и презименом хвалио као неке који не живе од новца (можда као и већина његових љубимаца међу играчима живе од кикирикија). Наравно, као по обичају кривце налази увек на оној омраженој страни, док за кривце на вољеној увек заобилази. Не мора он да брани никог од ботова, мада би за почетак морао да прочита шта то бот по дефиницији значи. У овом случају су ти „ботови“, прослављеног репрезентативца нападали јер су заиста имали разлога за то. Не желећи да коментаришемо закључке и оно што ће после уследити, али прослављени репрезентативац је члан организације која је нашој држави, односно савезу послала ултиматум са потенцијалним искључивањем из ОИ и Европског првенства. И шта ту више ико треба да коментарише и пресуђује? Ко ту може било кога и од чега да одбрани? Да ли квази-новинар, свесно или несвесно, покушава да ипак своју опсесију одржи на нивоу јер му се вољени клуб већ добраних пар месеци не такмичи нигде? И сад боде очи како се тик ствари није сетио онда када се њему омиљени клуб борио за врх. Не него сада, када су кошаркашке воде у земљи Србији постале нешто бистрије него пре 10-так година, он жели да је опет замути. Јер наравно знамо сви који клуб најбоље плива у тако мутној води. Он је први пљувао систем по групама Кошаркашке лиге Србије, али када је чуо ко је тај систем подржао, напрасно променио плочу јер тешко је блатити и пљувати по „вољеном“. Чак је и предлагао да само наш а њему омражен клуб не игра наставак такмичења већ се само бори у финалу?! Јасно је да има само једну жељу да обесмисли сва такмичења у којима је наш клуб фаворит или се уопште такмичи ако у њему нема њему „вољеног“.
Ми као и већи део кошаркашке јавности помно пратимо дешавања на која готово да немамо никакав утицај. Једини утицај имамо кроз двоје људи на једној и донекле нашег клуба који се залагањем и резултатима позиционирао на другој страни тог сукоба. Нећемо причати о томе где смо у целој причи ми који наш клуб свакако подржавамо. Ипак, нећемо дозволити да нам правила понашања одређује човек: који за госте у емисији има 3-4 човека који се смењују на месечном нивоу; који почиње емисију са „помаже Бог“ а изводи стриптиз у препуном Пиониру; који је реч „дављење“ заменио са „критикује“ јер по Богу то свакако није у духу часова који његов омиљени клуб прописује годинама… Желимо да се, што се тиче нашег клуба, држи по страни јер да би био новинар морао би бити бар умерен ако већ није објективан, или нека се назове маркетиншком службом вољеног клуба па да онда немамо никаквог разлога за незадовољство.