Пет фактора који ће утицати на пролаз у Москви

Екипа Црвене звезде у среду од 18 часова игра реванш меч нокаут фазе Лиге Европе, а РСБ анализира факторе који би могли да буду пресудни…

Први меч два ривала завршен је резултатом 0:0, што даје разлога за оптимизам нашем тиму којем ће сваки  потенцијални гол у гостима вредети практично као два гола. Дисциплинованом и опрезном игром, наши момци би поново могли московског ривала да задрже далеко од свог гола и тиме повећају шансе за пролаз.

ПРИТИСАК ЈЕ НА СТРАНИ МОСКОВЉАНА

Хтели то наши ривали да признају или не, они су ти на којима лежи већи притисак у реванш мечу. На Маракани је наша мрежа мировала , и њима ниједан нерешен резултат унапред не доноси пролаз. Штавише, само 0:0 би ЦСКА гарантовао продужетке, а са било којим нашим постигнутим голом у гостима, ЦСКА би морао да нас савлада уколико жели даље. Самим тим што је маневарски простор екипе ЦСКА сужен, притисак постаје већи. Мораће наш противник да одигра изванредну нападачку партију, или да сачека потенцијално велики кикс наше одбране, којих до сада готово да није било током сезоне.

АДАПТАЦИЈА НА ЕКСТРЕМНЕ ВРЕМЕНСКЕ УСЛОВЕ

Према прогнозама за среду, у Москви се очекује температура у распону од -19 до -9 степени. Наш тим очигледно није навикао да игра у овако екстремним временским условима, због чега ће бити изузетно важно адаптирати се што је пре и боље могуће на услове који нас чекају. Руси су, и што се овога тиче, на „домаћем терену“, што никако није занемарљив фактор у двомечу који обема екипама може много да донесе. Неће бити изненађење уколико црвено-бели пут Москве понесу додатну опрему за руке и ноге, како би се наши првотимци заштитили од екстремно хладних временских услова.

ЦСКА БЕЗ ГОЛОВИНА У РЕВАНШУ

Податак који је био јасан оног момента када је Головин добио жути картон у Београду, како време пролази, постаје све важнији. ЦСКА ће бити лишен помоћи једног од својих најкреативнијих играча, што ће их натерати да потраже алтернативне варијанте да дођу до нашег гола. И са Головином у игри је то прилично тешко ишло, а без њега би могло да буде још захтевније по домаћина на реванш мечу.

И НЕРЕШЕН РЕЗУЛТАТ МОЖЕ ДА ЗНАЧИ ПРОЛАЗ

Иако нисмо присталице калкулисања и играња на реми, чињеница је да Звезду сваки реми са постигнутим голом води даље. Звезда би даље могла да иде и у случају 0:0, после продужетака и пенала. Очигледно је да је простор за бољи резултат већи код нашег тима, који себи може да приушти нови реми, док ће домаћину то бити теже. Ово су утакмице од изузетне важности, сваки детаљ, чак и онај најмањи, може да буде од капиталне важности. Звезда нема потребу да срља, да жури, да јури резултат, већ само да игра паметно и стрпљиво, слично ономе што смо пружили у Београду.

ЕНИГМА НАПАДАЧ

Како ствари стоје на данашњи дан, екипа Црвене звезде биће лишена помоћи Ричмонда Боаћија и у реванш мечу, што значи да ће на терен ВЕБ Арене вероватно истрчати Пешић, од првог минута. У Београду су дефанзиве оба тима однеле примат у дуелима, па су и Пешић са наше стране, односно Муса и Витињо са противничке, имали мању успешност у дуелима. Нема сумње да је шеф Милојевић нотирао дати податак, те да већ увелико спрема тактику за реванш којом ће на опаснији начин утилизовати свог нападача. Међутим, не би било изненађење ни да се посегне за одређеним тактичким варијацијама које би за циљ имале да изненаде екипу домаћина. Иако Милојевић важи за опрезног тренера који „не лута“ пуно када је тактика у питању, видећемо да ли би Бен могао можда да заигра у нападу заједно са Пешићем, или да снази буде нека друга тактичка варијанта.