Пет играча који би могли да имају нападачки бљесак у другом мечу

Црвена звезда вечерас од 20:30 гостује Партизану у оквиру другог меча полуфинала домаће лиге. Победом би наш тим изборио пласман у финале и прилику да одбрани титулу првака Србије…

Први меч наши момци убедљиво су решили у своју корист резултатом 87:62 и показали да имају индивидуално квалитетнији ростер. Ипак, наш тим квалитет мора да потврди и у наставку серије, што значи да ће момци добру партију морати да пруже и вечерас уколико желе да дођу у позицију да овере титулу првака коју љубоморно чувају годинама уназад.

Тејлор Рочести био је играч који је нападачки експлодирао у првој утакмици, и то нарочито у прве две деонице када је „затрпао“ кош ривала са 20 поена, а осим њега, од следећих играча бисмо могли да очекујемо озбиљнији офанзивни допринос у односу на први меч:

ЏЕЈМС ФЕЛДИН

Доминикански шутер је у првом мечу за 26 минута убележио осам поена, уз скроман шут из игре 2/8 (25%). Мада је убележио три асистенције и два скока, превасходно од њега очекујемо да шутем за три поена бомбардује кош Партизана, који у одсуству Маринковића има једну одбрамбену опцију мање на бековској страни. Фелдин је више пута ове сезоне показао да може да уђе у такозвано „шутерско лудило“ и вечерас би могао да понови једну од својих 20+ партија, чиме би наш тим највероватније и успео да обезбеди финале.

ОГЊЕН ДОБРИЋ

Још један кошаркаш који је способан да скрха морал ривала далекометним хицима јесте Огњен Добрић, који је ове сезоне већ имао блиставих партија против вечитог ривала. У јануару је Добрић постигао шест тројки против Партизана, а у теорији би тако нешто могао да понови и вечерас. Периодично Добрић успева да успостави високе проценте шута за три, да изненади ривала својим разорним шутем на који се одбрана не фокусира толико колико на шутеве Рочестија и Фелдина. Добрић је у првом мечу убележио 10 поена, уз шут из игре 3/7 (43%), а и вечерас би поново могао да убележи двоцифрени број поена.

ФИЛИП ЧОВИЋ

У случају да Рочести не буде могао да поново офанзивно издање од пре два дана, Звезда би могла да се окрене ка свом другом плејмејкеру који такође поседује офанзивни арсенал довољан да се ривалу убаци импозантан број поена. Човић је у првом мечу пет пута опробао свој шут за три поена, и два пута био прецизан, а за очекивати је и да вечерас у сличном броју покушаја тестира свој далекометни хитац. Иако генерално нисмо присталице ослањања на шут за три поена, ваља истаћи да је већина наших шутева последица изграђених акција у којима играчи бивају слободни да шутирају из позиција из којих је релативно могуће постићи велики број поена, а један од играча који би могли да имају значајан допринос у овом сегменту је управо и Филип Човић.

АЛЕН ОМИЋ

Високи центар Црвене звезде је одавно већ примарна опција на позицији пет, и могао би да настави тамо где је стао у понедељак. Гагић је у првом мечу рано ушао у проблем са фауловима, Шалић није у континуитет био способан да се бори са Омићем под кошем, а како су играчи Партизана често слали Омића на линију слободних бацања, очекивано је да словеначки интернационалац и вечерас добије прилику да обогати свој поентерски салдо у дресу Црвене звезде. Уколико би успео да поправи реализцију под кошем, није немогуће да пребаци 20 поена у другом мечу полуфинала.

ПЕРО АНТИЋ

Искусни македонски кошаркаш је имао слабе проценте шута у првом мечу (1/6, 16.6%) и требало би очекивати да се овај проценат драстично поправи вечерас. Перо је довољно искусан за овај ниво такмичења да брзо заборави лошије шутерско вече и фокусира се на нови важан меч. С обзиром на то да Јанковић константно има проблем са фауловима и вероватно ће Топић покушати у неком тренутку меча да га сачува од пет пенала, Антић ће имати простор да доприноси у нападу, што имплицира би поново могао да окуша свој шут са дистанце. Три или четири тројке искусног Антић могле би да усмере фокус одбране Партизана на њему, што опет значи да би неко од горе поменутих играча могао, можда и неочекивано, да добије додатни простор за постизање поена.