Пет утисака после победе у дербију

Кошаркаши Црвене звезде синоћ су по други пут у сезони савладали вечитог ривала, а РСБ вам доноси пет упечатљивих момената са јучерашњег меча:

 Непромашиви Добрић

Звезда је против Партизана погодила чак 14 тројки из 30 покушаја, а предњачио је сјани Огњен Добрић. Момак  рођен у Книну вратио се недавно на паркет после повреде скочног зглоба, па је после шутерске рапсодије у Скопљу када је убацио седам, синоћ екипи Партизана сасуо шест тројки из седам покушаја и оставио у неверици противничке играче. Надамо се да  ће момак сјајне радне етике наставити у истом ритму у предстојећем периоду када наш тим очекују изузетно битни мечеви.

 

Незаустављиви Дангубић

Иако му је ово четврта сезона у дресу Црвене звезде, Немања Дангубић ове године у континуитету показује свој пуни потенцијал и игра кошарку живота. Крилни играч нашег тима је и у прошлости имао запажене роле, повреде су га често ометале да покаже шта зна, а чини се да у текућој сезони има сјајну сарадњу са тренером Алимпијевићем. Уз стандардно добру игру у одбрани Дангубић је постао један од најпоузданијих стрелаца у тиму, а то је на својој кожи могао да осети и вечити ривал.

 

Дупла победа

Синоћни тријумф наших кошаркаша значајан је и због тога што је Партизан после дуже времена оба пута поражен у регуларном делу АБА лиге. Последњи пут се то десило у сезони 2013/14, а од тада је сваки од ривала славио на домаћем терену.

 

Мађионичар Рочести

Мада је синоћ забележио свега пет поена, Рочести је био нерешива енигма за Партизан. Командовао је игром Црвене звезде, поделио 10 асистенција саиграчима и пролазио кроз одбрану противника као кроз отворена врата. Иако има пуне 32 године, Тејлор показује класу и играчке квалитете који су га и препоручили нашем тиму.

 

Доминација оспораваних центара

Често је ове сезоне било опречних коментара на издања Матијаса Лесора и Стефана Јанковића. Иако доведени као велики таленти са којима треба много да се ради и који би тек у будућности требало да искажу свој пун потенцијал, Јанковић и Лесор су много пута изгорели у жељи да се прикажу у најбољем светлу. Јучерашња партија нашег центарског двојца је била једна од најбољих и најзрелијих у досадашњем делу сезоне. Противнички центарски тандем је  постигао свега два поена и начинио девет прекршаја, а Лесор и Јанковић су играли зрело и искусно представљајући прави зид како под противничким, тако и под својим кошем.