Победа против Иртиша за пролаз, и ињекцију самопоуздања пред Спарту!

Фудбалери Црвене звезде у четвртак од 20:30 играју реванш меч другог кола квалификицаја за Лигу Европе. Делије на југу због казне Уефе.

Црвена звезда на свом терену дочекује Иртиш у реванш мечу квалификација за Европа лигу. Црвено – бели су из далеког Казахстана донели позитиван резултат, а само својим грешкама не улазе са још бољим скором у другу утакмицу. Ипак, Звезда је велики фаворит сутра и ту улогу мора потврдити на терену. Зато је веома битно да играчи Звезде буду максимално концентрисани током читаве утакмице, како им се не би понављале грешке из претходних дуела, када су сами себи избијали већ виђене победе из „џепа“.

Владан Милојевић за сутрашњу утакмицу рачуна на пун састав, изузев суспендованог Гобељића. Александар Пешић и Срђан Бабић су у конкуренцији за овај меч, за разлику од прве утакмице коју су пропустили због лакших повреда и упала. Ту постоји и главна дилема код шефа стручног штаба црвено – белих. Питање је да ли ће Звезда истрчати у 4-4-2 формацији или у 4-2-3-1 варијанти. Уколико се Милојевић одлучи за формацију са два нападача, феноменалном Боаћију ће се придружити Александар Пешић у нападачкој линији. То би уједно био и деби појачања пристиглог из Тулуза. Уколико Звезда крене са једним нападачем, заочекивати је идентичан састав као у Павлодару. 
Славољуб Срнић је једини играч којем прети суспензија сутра. До сада је добио две јавне опомене и мораће да обрати пажњу на своју игру, пошто би га жути картон на сутрашњој утакмици аутоматски елиминисао из трећег кола.

Што се тиче нашег ривала, они долазе у Београд са великом дозом оптимизма. Сматрају да су екипа која боље партије пружа на страни, где своју игру базирају на контранападима преко Фонсеке и Живковића. Звезда не зна да игра затворено на свом терену, и то ће представљати опасност по нас. Због тога ће игра наших бекова и крила бити под посебном лупом јавности. Грешке могу скупо да коштају наш тим у сутрашњем мечу. Иртиш је у Павлодару показао да технички није квалитетна екипа. Када имају посед лопте, не знају да стварају озбиљније акције и изгледају доста јалово на терену. Углавном „бунаре“ лопту ка нападачима, ако им је одсечен простор за контранапад. Због тога би требало тражити прилику да се меч уведе у контролисан ритам, где би наш тим загосподарио тереном и где би се из пас игре тражио простор за реализацију.

Црвена звезда је на првој утакмици показала да је квалитетнија екипа од Иртиша. Ипак, не пролази увек бољи тим, зато ће наши играчи морати да на трави „Маракане“ потврде како је квалитет на њиховој страни. Лака и убедљива победа би представљала прави подстрек пред почетак домаћег шампионата и „напумпала“ самопоуздање у наставку европских квалификација. Позивамо све навијаче да испуне трибине нашег стадиона и да громогласном подршком испрате пролаз нашег тима у наредно коло.

Уколико елиминише казахстанског представника, Црвена звезда ће за ривала имати Спарту из Прага у наредној рунди такмичења.