Победа у сенци повреде Јовичића

Црвена звезда је славила у трећем колу Суперлиге против Чукаричког са 3:0. Пешић двоструки стрелац, Стојковић поставио коначан резултат.

Црвена звезда је лако савладала екипу Чукаричког са 3:0 у интересантном мечу трећег кола Суперлиге. На крилима младости по боковима у виду Аџића и Радоњића, уз разиграног Кангу и све бољег Пешића, црвено – бели су наставили са сигурним играма и победама без примљеног гола у свим такмичењима. Канга на старту сезоне изледа препорођено, и није ни налик играчу из прошле сезоне. Поново је „подвалио“ акцију, идентичну оној с меча са Спартом, за вођство нашег тима. Овога пута, партнер му је био Радоњић, којег је Богосавац оборио и скривио једанаестерац. Пешић је био сигуран тек из одбитка, пошто му је прво Кировски одбранио шут са креча. Звезда је на одмор могла да оде и са убедљивијом разликом, али су Аџић и Радоњић промашили одличне шансе.

У наставку иста слика. Црвено – бели су притискали ривала и до вођства од 2:0 дошли након одличне контре нашег тима, када је Канга добио лопту по страни и асистирао ка Пешићу, којем није било тешко да постигне свој други гол на утакмици. Коначан реузултат је постигнут пред крај меча, када је одличну полуконтру нашег тима повукао Филип Стојковић. Након дуплог паса са Милијашем, добио је лопту у простор и послао ју је у саме рашље гола Кировског.

Ипак, победа и сигурна игра остају у сенци повреде Бранка Јовичића. Након старта Николе Дринчића средином првог полувремена, неуморни везиста је морао да напусти игру због повреде метатарзалне кости. Прве процене говоре да ће одсуствовати дужи временски период са терена, што ће представљати прави хендикеп за наш тим. Поготово ако се има у виду мечеви који нам предстоје.