Победа Звезде на опроштају од Еврокупа

Кошаркаши Црвене звезде остварили су победу у опроштајној утакмици последње рунде ТОП 16 фазе Еврокупа. Црвено-бели су били бољи од екипе Уникахе резултатом 105:89. Најефикаснији у редовима црвено-белих био је Џо Регленд са 17 поена.

Утакмицу су поенима отворили Берон и Оџо и донели почетно вођство црвено-белима од 4:0, али је Уникаха брзом серијом од 11:2 преокренула резултат у своју корист. Иницијатор серије гостију био је Кајл Вилчер са 8 постигнутих поена. Успела је Звезда преко Берона и Регленда да прекине серију гостију и приђе на поен заостатка, а тренер гостију је у том тренутку затражио и први тајмаут на утакмици. Најлепши потез у првој четвртини дело је Борише Симанића који је сјајном блокадом ставио Вилчера на постер. До краја врло ефикасне прве четвртине Уникаха је успела да одржи предност стечену почетком утакмице и уводних 10 минута оконча минималним плусом (26:27).

Нову енергију изабраницима Милана Томића унео је Немања Ненадић почетком друге четвртине и после дужег времена вратио Звезди резултатски плус. Након тројке у првом нападу друге деонице, поделио је и лепу асистенцију за Мо Фајеа, а све то је комплетирао са још по једном сјајном асистенцијом и тројком. Покушао је тренер шпанског представника новим тајмаутом да поремети одличну енергију црвено-белих, али се игра гостију у потпуности распала у другом делу друге четвртине. Успела је Уникаха да се држи до резултата 45:41, када је Звезда серијом 12:0 окончала прво полувреме и са чак +16 отишла на петнаестоминутну паузу (57:41). Било је ово најефикасније полувреме српског шампиона у ТОП 16 фази Еврокупа.

Друго полувреме је почело у нешто споријем ритму. Одржавали су црвено-бели константан резултатски плус од 15-ак поена. Поново је зачетник мини-серије гостију био Кајл Вилчер који је успео да „приближи“ Уникаху на 12 поена заостатка и натера Милана Томића да реагује тајмаутом. Убрзо је после тајмаута Звезда повратила предност са полувремена, али се ни Уникаха није предавала па је после дужег времена пришла на 10 поена заостатка. Цела трећа четвртина је обиловала мини-серијама обеју екипа, а још једном таквом Црвена звезда је поново отишла на сигурних +16 које је успела да одржи до краја четвртине (81:65).

Одлучују деоницу боље је отворила екипа Уникахе и серијом од 7:0 после дужег времена пришла на једноцифрени минус. То је било довољно да Милан Томић затражи тајмаут већ након тек нешто више од једног минута игре. Доброг акцијом из тајмаута успела је Звезда да поврати двоцифрену предност, али се Уникаха није предавала и сваким следећим нападом је све више топила Звездину предност. Ипак, Звезда је имала довољно велику залиху да без већих проблема оконча утакмицу у своју корист. Утакмица је завршена резултатом 105:89 у корист црвено-белих.

Најефикаснији у редовима Звезде био је Џо Регленд са 17 поена, а њега је пратио Давидовац са 16. Код гостију, највише се истакао Кајл Вилчер са 18 поена.