Почиње Куп: Напад на први овосезонски трофеј и 10. наслов победника Купа!

Кошaркаши Црвене звезде након пораза у Бару од Морнара у АБА лиги, окрећу се новим изазовима. Пред тимом Драгана Шакоте је такмичење у Купу Радивоја Кораћа, а црвено-бели ће први дуел одиграти са Радничким, сутра од 17 часова.

Црвена звезда је у Ниш отпутовала у следећем саставу:

00 – Kевин Пантер
4 – Лорензо Браун
7 – Дејан Давидовац
10 – Бранко Лазић
12 – Били Берон
13 – Огњен Добрић
15 – Џејмс Гист
21 – Марко Јагодић-Kуриџа
22 – Чарлс Џенкинс
28 – Бориша Симанић
32 – Никола Јовановић
50 – Мајкл Оџо
91 – Владимир Штимац

Црвена звезда јури свој десети наслов првака у Купу, а уколико оправда потпуну улогу фаворита у мечу са Радничким, следи јој дуел у полуфиналу Купа са бољим из дуела Мега Бемакс и КК Слобода Ужице.

У другом полуфиналу састају се бољи из меча Партизан – Борац и ФМП – Динамик.

Полуфинала су заказана за суботу, а велико финале за недељу од 21 час.

Актери о учешћу на Купу:

Драган Шакота: „Специфично такмичење према коме морамо да покажемо респект. У националном Kупу сви имају право да размишљају о трофеју, и то сам лично доживео још 1987. године када сам водећи екипу из Прве Б лиге стигао до трофеја у конкуренцији клубова који су на папиру били много јачи. Од тада сам научио да сваком противнику треба указати пуно поштовање. Такмичење јесте такво да ће се играти узастопне утакмице, али за нас је то ове сезоне већ устаљена пракса да играмо у том ритму. Размишљамо само о Радничком и првој утакмици на турниру“.

Владимир Штимац: „Изашли смо из тешког циклуса у коме смо одиграли чак 5 утакмица, а током уторка и среде ћемо покушати да се освежимо, опоравимо на првом месту јер имамо доста ровитих и болесних играча и припремимо за почетак националног Kупа. Први меч је против београдског Радничког. На папиру смо фаворити, али имају неколико врло искусних играча и треба максимално опрезно приступити тој утакмици. Да се не понављамо сваке године, зна се у ком формату се игра Куп, три утакмице у 3-4 дана, али и могућност да се освоји трофеј. Идемо утакмицу по утакмицу, наш циљ се зна, али нисмо једини који желе трофеј и то у непредвидивом такмичењу какав је Куп Радивоја Кораћа“.

Огњен Добрић: „Куп Радивоја Кораћа је увек важан, али не треба заборавити да се играју три утакмице у кратком временском размаку, и као такав је увек специфичан и доноси изненађења. Имали смо врло напоран период иза нас, сада треба да се припремимо у ходу за нове изазове који нас очекују у наредних неколико дана. Не треба гледати много унапред, морамо једноставно да идемо утакмицу по утакмицу. Борићемо се, имамо наше циљеве, али имају их и други на овом турниру“.