Почиње Суперлига, Звезда гостује у Суботици

Кошаркаши Црвене звезде данас у Суботици започињу одбрану титуле првака Србије. Први противник је екипа Спартака која се после дуго година коначно вратила међу 8 најбољих клубова Србије.

Тренер Црвене звезде, Дејан Радоњић, имаће прилику данас да пружи шансу играчима који су мање играли током сезоне. Стефан Јовић и даље има проблема са повредом леђа и треба да отпутује у Минхен на још једну рунду терапија али постоји шанса да заигра на крају сезоне. Бранко Лазић и Чарлс Џенкинс су вукли хроничне повреде у последњих неколико утакмица и видећемо колику ће улогу имати у екипи на почетку сезоне. Звезда је пријавила за лигу и неколико играча из млађих категорија : Аријана Лакића, Стефана Момирова, Зорана Пауновића, Ранка Симовића, Стефана Ђорђевића и Алексу Ускоковића, тако да ће Радоњић имати прилику и да њима пружи прве минуте у сениорској конкуренцији уколико ситуација то захтева.

Спартак из Суботице ће после дуго година напокон имати прилику да угости најбоље кошаркашке екипе у Србији. Екипа која се прошле сезоне борила за опстанак ове сезоне је под командом тренера Алимпијевића била пријатно изненађење у Кошаркашкој лиги Србије завршивши на 4. месту на табели. Спартак ће ипак у ову сезону Суперлиге ући са новим тренером Александром Јончевским пошто је Алимпијевић на крају КЛС-а напустио клуб и појачао стручни штаб ФМП-а. Спартак се пред почетак сезоне појачао са кошаркашима Стефаном Фекетеом и Игором Кесаром

Кошаркашки спектакл у дворани „Дудова шума“ почиње у 19:00. Око 300 карата ће моћи да се купи пред почетак утакмице на благајни дворане по цени од 400 динара. Пренос је обезбеђен на каналима Аренаспорт.