Поклон голови, борбени карактер и хазардерски потез Милојевића

Готово је прво полувреме између Црвене звезде и Краснодара. Наш тим је на гостовању изгубио са 3:2, али реванш у Београду чека са пуно ентузијазма, и надом да ће се након једне деценије поново играти групна фаза на Маракани.

ПОКЛОН ГОЛОВИ

Црвена звезда мора бити мање дарежљива уколико жели у групну фазу Лига Европе. На овом нивоу такмичења, скупо се плаћају минималне грешке, а Звезда је у дуелу са Краснодаром имала превише киксева и то крупних. На срећу, због добре реакције тима, црвено – бели у Београд доносе активан резултат, пошто су поклон голове надокнадили својим нападачким акцијама и сигурном реализацијом.
Узрок примљених голова треба тражити пре свега у декоцентрацији и не испуњавању шефових задатака. Управо је Милојевић упорно понављао, да Звезда може бити права само ако играчи испуне његове замисли на терену. Дуел у Краснодару је био сушта супротност. Сам Владан је гестикулорао упорно поред терена да није задовољан како играчи стоје на терену и да нису фокусирани на збивања на зеленом пољу. Дефанзиван блок на средини је био лош, Ле Талек је показао да у средишњем делу терена нема шта да тражи, а добијен жути картон због којег неће имати право наступа у реваншу је само бонус на његово лоше издање у четвртак вече. Не излазак у блок при шуту ривала, слаба маркација играча и лоша комуникација међу самим играчима, доказ је да тренерове замисли нису испоштоване на овом мечу. Из таквих дешавања, ни не чуде поклон голови које су момци у црвено – белим дресовима даривали наше домаћине. Уколико желимо даље, такве ствари ће морати да се елиминишу у реванш мечу.

БОРБЕНИ КАРАКТЕР

Иако је било пропуста на утакмици, пре свега у дефанзивним поставкама, једна ствар је искочила и поред тих грешака у први план, а то је карактер овог тима. Борбени дух који од првог дана гаји Милојевић и где усађује својим играчима спартански карактер од првог тренинга, донео је Звезди активан резултат пред реванш у Београду. У неким претходним годинама, наш тим би на 2:0 и 3:1 пао у амбис и до краја вероватно примио још два гола и на тај начин већ испао пре друге утакмице. Овога пута то није био случај. Звезда је после сваког ударца устајала и узвраћала. Показала је ова генерација под Владаном Милојевићем да има велико срце, ратнички менталитет и да неће устукнути ни пред ким. Са таквим ставом су дошли до два гола у Русији и учинили да Србија с нестрпљењем ишчекује реванш утакмицу.

„ХАЗАРДЕРСКИ“ ПОТЕЗ МИЛОЈЕВИЋА

Попут својих играча и Владан Милојевић има храбро срце. Многи ће рећи да је потез из другог полувремена чисто хазардерство, али наш тренер је показао одлучност и да је неко ко излази из шаблона домаћих декадентих тренера. Измена у 70. минуту утакмице, где на гостујућем терену изводи Срђана Бабића (штопер) и уводи Александра Пешића (нападач), представља потез који се не виђа тако често у раду српских „стручњака“. За тако храбру одлуку, шеф стручног штаба Црвене звезде је награђен у првом нападу, пошто је Александар Пешић из првог контакта с лоптом затресао мрежу и тим голом поставио коначан резултат. Лако се може испостави да је тај храбри потез био пресудан у овом двомечу за пролаз даље. Кажу да срећа прати храбре, а сигурни смо да ће Владан Милојевић и у реванш ући храбро у утакмицу, и где ће заједно са својим играчима и пуном Мараканом, зграбити прилику која нас чека.