Поклон капитену на историјски јубилеј – Звезда прегазила Задар!

Утакмица 20. кола АБА лиге у којој је Црвена звезда уписала 17. победу против Задра резултатом 97:67 била је историјска како за клуб, тако и за њеног капитена. Беспоштедни борац и Звездин витез Бранко Лазић постао је рекордер по броју наступа у нашем клубу пошто је уписао свој 430. наступ за вољени тим.

Звездином рекордеру су пригодне поклоне уручили председник клуба и навијачи, а он и клуб су направили лепу увертиру пред такмичење у Купу Радивоја Кораћа.

После почетног испитвања снага и нешто јачег отпора Задра наши кошаркаши су са две везане тројке Фелдина и Дангубића преузели контролу меча, а после новог далекометног пројектила црвено-белих предност је први пут била двоцифрена у 12. минуту сусрета. Звезда је одлично нападачко расположење пренела са петка и утакмице против Арманија па је полувреме закључила са 47 датих поена, а резулат на полувремену је био 47:36 у корист троструких узастопних шампиона Јадрана.

Друго полувреме практично је представљало једносмерну улицу пошто су наши момци демонстрирали класу у односу на ривала, а предност је до краја утакмице константно расла. На крају коначних 97:67 за изабранике Душана Алимпијевића који су направили лепу увертиру пред наредни викенд када ће братини трофеј Купа Радивоја Кораћа у Нишу.

Најефикаснији код победника били су Омић и Фелдин са по 14 поена.