Помозимо Стојану, будимо хумани

Драги Звездаши, покажимо још једном хуманост на делу, помозимо Стојану да оздрави и да поново посећује своју Маракану. Упишимо 673 и пошаљимо СМС на 3030.

Стојану Филиповићу (1996) је пре осам година дијагностификована Мултипла склероза. Тада се се читав његов замишљени свет срушио.

2011. године започиње лечење, међутим, болест последњих година постаје високо активна са великим бројем релакса и кулминира неуролошким дефицитом, уз озбиљан степен функционалне онеспособљености.

2017. године, Стојан је лечен методом терапије матичним ћелијама на ВМА. Али, болест је само делимично заустављена, па је потребно регенерисати оштећења. На основу стања у коме се сада налази, хитно му је потребан наставак лечења на клиници у Кијеву, која се показала најуспешнијом у обнављању мијелинског омотача.

Стојанова борба је свакодневна, упркос проблему са ходом, хода уз помоћ штапа, јако тешко и само на кратке раздаљине. Такође има проблема са видом, не препознаје људе на улици и све теже чита. Уз све недаће које доноси МС, Стојан остварује добре резултате као студент историје на Филозофском факултету.

Жељан је да буде као и његови другови, да има девојку, да корача без страха, да се бави науком, да се радује животу… Зато се обраћа добрим људима да буду хумани и да му помогну, као и сваком другом детету, човеку коме је неопходна помоћ.

Помозимо Стојану! Упишимо 673 и пошаљимо СМС на 3030.