Поново 0:2, ротације Милојевића, гол и асистенција за Боаћија

Црвена звезда је славила у заосталом мечу шестог кола Суперлиге са 2:0 у Чачку против екипе Борца. Стрелци за наш тим били су Немања Милић и Ричмонд Боаћи.

ПОНОВО 0:2 НА ГОСТОВАЊУ

Црвена звезда је у домаћој Суперлиги имала три везана гостовања, и сва три меча је решила идентичним резултатом 0:2. Након тријумфа у Ивањици и „на крову“ против Вождовца, Црвена звезда је славила и у Чачку против екипе Борца, у заосталој утакмици шестог кола Суперлиге. Стрелци за наш тим против Чачана били су Немања Милић и Ричмонд Боаћи. Сигурна игра и победе без примљеног гола су нешто што посебно радује шефа стручног штаба Црвене звезде. Рачунајући и дерби меч са Партизаном, црвено-бели су поново подигли гвоздену завесу испред гола, пошто им се мрежа није затресла на четири везане утакмице у домаћем првенству. Гледајући од старта шампионата, пут до Звездине мреже је пронашла само екипа Бачке, па Владан Милојевић може с правом бити поносан на своју дефанзивну линију.

РОТАЦИЈЕ МИЛОЈЕВИЋА

Владан Милојевић често ротира у домаћем првенству. На то је приморан због никад ранијег старта сезоне и великог броја утакмица који је наш тим до сада одиграо. Црвена звезда је стартовала крајем јуна и до сада је одиграла 18 утакмица, а тек је на половини мечева који је очекују ове јесени. Некада би толики број утакмица одиграла за сезону, а сада само за први део текуће „кампање“. Из тог разлога, гостовање у Чачку и одсуство шесторице првотимаца је нешто што ће бити уобичајено ове јесени, како би тим одржао свежину. Владан Милојевић је до сада користио 27 играча у ротацији. Широк кадар је једна од предности коју има ове сезоне Црвена звезда, а посебно задовољство шефу струке пружа чињеница што је већина играча искористила указану прилику на најбољи могући начин.

ГОЛ И АСИСТЕНЦИЈА ЗА БОАЋИЈА

Ричмонд Боаћи је поново у „седлу“. Звездин шпиц је против Борца уписао асистенцију и гол, што је значило да је прекинуо једномесечни пост. Последњи гол за црвено-беле, Боаћи је постигао на гостовању Раднику 10. августа. Наш нападач није навикао на толики период без гола и то се дало приметити у његовој игри. Иако је Ричмонд играо добро у пољу, период без гола је учинио да буде несигуран и нервозан, што је кулминирало неким промашајима који нису својствени за њега. Додуше, треба бити искрен и рећи да је наш нападач углавном добијао шансу са клупе, када су домаће утакмице у питању, али евидентно да је то утицало на његово самопоуздање.
На јучерашњем мечу, Боаћи је најпре асистирао Немањи Милићу, који је постигао свој први гол за наш тим у актуелној сезони, да би се у другом полувремену и сам уписао у листу стрелаца. Одлично је реаговао на центаршут Гобељића и врхом копачке лопту је спровео у мрежу.