Порази Звезде у прва два кола шампионата

Окончана је вишегодишња пауза и шахисти Црвене звезде поново су заиграли у најјачем домаћем клупском такмичењу. у периоду од само две године Звезда се вратила у домаћу шаховску елиту, што је заиста велики успех на који смо посебно поносни. Поново смо са најбољима, због чега ни није претерано изненађење што смо такмичење у Првој лиги Србије започели поразом у 1. колу.

Црвено-бели шахисти дали су све од себе и заиста им се ништа не може замерити. Одлично су играли, били достојан ривал, али су представници “Новосадског ШК” једноставно били бољи. Почело је ремијима на другој и трећој табли. Наш Бошко Абрамовић био је сјајан у подели бодова са најбоље рангираним српским играчем, Робертом Маркушом. Ништа мање умећа није показао ни капитен црвено-белих, Стефан Ђурић који је одиграо нерешено на трећој табли са Александром Ковачевићем. Ремизирао је и Радован Говедарица са Петром Поповићем на четвртој табли, а пола бода Звезди донео је и Боривоје Вујачић у партији са Дејаном Лескуром на шестој табли.

Повратак у елитно друштво сам по себи је велики успех, међутим, биће потребно још мало времена да би Црвена звезда вратила свој стари сјај у најјачем националном такмичењу. Ипак, за сада имамо уписана два пораза, од објективно, у овом тренутку бољих тимова. Након изгубљеног дуела од Новосадског ШК, уследио је и неуспех у мечу са ОШК Параћином. Наш ривал славио је са 4.5:1.5.

У трећем колу Црвену звезду очекује меч са градским ривалом Итаком, која важи за један од јачих тимова у шампионату. Надамо се да ће за црвено-беле то бити трећа срећа и да ћемо успети да упишемо прву победу у елитном рангу. САМО НАПРЕД!!!