Познати сви противници ватерполиста у Лиги шампиона

Квалификације за ЛЕН Лигу шампиона су завршене, а након истих су позната имена још два противника која ће играти против Црвене звезде у елитном такмичењу. Своје место у Лиги шампиона кроз квалификације су обезбедили мађарски Ференцварош и италијанска Бреша.

Ватерполисти Црвене звезде ће се такмичити у групи А. Састав група је још раније одређен, а Звезда ће у конкуренцији Про Река, Барселонете, Егера, Динама и Стеауе, те Бреше и Ференцвароша тражити пролаз даље.

За млади тим Звезде и Дејана Савића, ово ће бити велико искуство. Наши ватерполисти ће покушати противницима да помрсе рачуне и евентуално начине подвиг проласком групе. Моћнији конкуренти су претходних година потапали младе и неискусне противнике, а Звезда ће победе тражити превасходно на свом базену.

Лига шампиона и Регионална ватерполо лига  су ипак такмичења где се од наших момака не очекују чуда. Послужиће за надметање и напредовање играча који би у будућности требало да буду носиоци Звездине игре. Такође, играње Лиге шампиона биће важно искуство које може бити злата вредно у борби за домаће трофеје. Жеља свих је да се дупла круна после 4 године врати у Звездин посед. Црвено-белима ће током сезоне бити потребна подршка навијача са трибина да би пребродили сваку кризу, савладали јаче ривале, али и дошли до трофеја у домаћим оквирима.

Подсећања ради, Звезда у суботу гостује екипи Младости у Загребу. Том утакмицом ће Звезда отворити нову сезону на Јадрану.

Прву утакмицу у Лиги шампиона Звезда игра против Про Река 17. октобра, а наши ватерполисти су домаћини на том мечу.