Познати термини финалних утакмица КЛС-а

Кошаркаши Црвене звезде двокораком су дошли до новог финала, а име последњег противника који ће им стајати на путу ка одбрани трона сазнаће сутра увече. ФМП је се још једном показао као тврд ораха за Партизан. „Пантери“ су изједначили у полуфиналној серији, а после сутрашње утакмице шампион Србије ће знати да ли ће другу годину за редом за титулу првака Србије играти против тима из Железника или против „вечитог ривала“ којег су прошле сезоне елиминисали у полуфиналу.

Почетак финалне серије заказан је за понедељак, 10. јуна, а утакмица у дворани „Александар николић“ почеће у 18 часова. Други меч финалне серије игра се 12. јуна са почетком у 19 часова, а трећи три дана касније од 18 часова. Евентуална четврта и пета утакмица играле би се 17. јуна са почетком у 18 часова, односно 20. јуна од 18 часова и 30 минута.

Црвена звезда је изборила предност домаћег терена, па ће шампион Србије бити домаћин у првој, трећој и евентуалној петој утакмици финалне серије, док ће победник пара Партизан – ФМП бити домаћин на другој и евентуалној четвртој утакмици.

Кошаркаши Звезде су четвороструки узаступни шампиони државе. Црвено-бели су у претходна два финала били бољи од ФМП-а, пре тога су две сезоне за редом до трофеја најбољег у Србији у финалу долазили преко екипе Партизана.