Представљени Милановић и Рађен, у данима који следе очекују се нови доласци

Ватерполо клуб Црвена звезда представио је у Прес центру у згради Спортског друштва Црвена звезда новог шефа стручног штаба – Игора Милановића, као и прво појачање за ову сезону – Николу Рађена, повратника у Црвену звезду. На конференцији за медије на којој су промовисани Игор Милановић и Никола Рађен, промовисана је и сарадња Црвене звезде и „Wind sporta“.

Фото: СДЦЗ

Игор Милојевић, директор БВК Црвена звезда: „Имам велику част да вам представим Игора Милановића као будућег тренера Црвене звезде, великог шампиона, како у базену тако и ван њега, вишеструки је освајач златне олимпијске медаље и Николу Рађена, прослављеног репрезентативца наше земље и повратника у клуб. Ватерполо клуб Црвена звезда жели да максимално искористи њихово знање у будућем раду и прављењу система у раду са млађим категоријама нашег клуба. Ту је и наше заједничко улагање у будућност, а то је сарадња са „Wind sport“-ом где ћемо доћи у ситуацију да побољшамо и унапредимо рад са млађим категоријама. Желим да се захвалим и играчима који су наступали за Црвену звезду у претходној сезони, а нарочито тренеру Александру Филиповићу који је храбро изнео сезону коју смо нажалост завршили на другом месту. Он ће у наредном периоду бити координатор млађих селекција, а он је један од најзаслужнијих за одличне резултате нашег подмладка. Врло ми је драго што могу да кажем да смо данас много јачи, а да ћемо у будућности бити још јачи“.

Игор Милановић: „Пре свега сам сретан што сам своју каријеру везао за свој дом, после неколико година проведених ван мог Београда. С тим у вези сам прошле године и био ангажован на пионирском пројекту заједно са Владимиром Поповићем и Николом Рађеном, а то је Ватерполо клуб „Wind sport“. Са Виктором Јеленићем и Игором Милојевићем сам стари пријатељ, војевали смо на више фронтова и као супарници и кроз неке заједничке акције. Мени је велико задовољство што се јавила та идеја из Црвене звезде да се на један квалитетан начин успостави сарадња са „Wind sport“-ом, као и да ја будем постављен на место шефа струке, а и да се Никола Рађен после ангажмана у иностранству врати у Црвену звезду са којом је освојио Лигу шампиона 2013. године. Мени је драго да је Црвена звезда спремна да освежи тим и што показује једну озбиљност у раду и амбицијама да будемо први. За мене је то свакако нови изазов и искушење, а са друге стране, овде сам у Београду и сретан сам што ћу водити Црвену звезду у наредној сезони“.

Никола Рађен: „Интимно сам прижељкивао да своју играчку каријеру завршим у Црвеној звезди, клуб који волим и за који навијам. Уследила је сарадња, не само између Црвене звезде и мене, већ мало шира сарадња. Пре неколико месеци у Панчеву смо кренули са једним новим клубом „Wind sport“-ом, са подршком Града Панчево, градоначелником и свих људи у том граду. Имамо одличне услове где мислимо да можемо да направимо нове ватерполо шампионе. Игор и ја смо преко „кампа #1“ до клуба почели и њему се свидела та идеја и сасвим је природно и нормално да уследи овакав вид сарадње као што ће бити. Једва чекам да почну и утакмице Црвене звезде, да видим публику на трибинама и навијаче који су јако битан фактор овог клуба. Драго ми је и што је сарадња између Црвене звезде и „Wind sport“-а успостављена и верујем да ће бити јако плодна“.

За новог координатора млађих категорија постављен је Александар Филиповић, тренер Црвене звезде у недавно завршеној сезони.

Александар Филиповић: „Захвалио бих се директору Игору Милојевићу на лепим речима за све оно што сам до сада урадио у клубу. Драго ми је да је успостављена сарадња са „Wind sport“-ом и што ће Игор Милановић бити нови тренер Црвене звезде. Надам се да ћемо добро и лепо сарађивати. Уз његово знање и подршку за млађе категорије, надам се да ћемо изнедрити нове шампионе. Драго ми је да се и Никола вратио у Црвену звезду и то је јако добро за наш клуб. Звезда је пре неколико година кренула са успешним радом у млађим катеогријама и прошле сезоне смо имали прилику да видимо неке од тих младих играча да заиграју за први тим. Како године буду пролазиле мислим да ће њих бити све више и више и мислим да би њима требало посветити више пажње. Надам се да ћемо у неком наредном периоду добити и свој дом где ћемо моћи да се још боље и још озбиљније посветимо раду са будућим шампионима“.

Црвена звезда ће и у данима који следе бити веома активна на тржишту. Навијачи у периоду који долази могу очекивати додатно јачање тима, а жеља у сезони пред нама је повратак домаћих трофеја у витрине европског шампиона. Према сазнањима РСБ-а, најближи доласку у клуб је Милош Вукићевић, који је најзапаженије игре пружао у француском првенству бранећи боје Екс Прованса, а у Србији је наступао за Београд, новосадску Војводину и Партизан.