Препоређени Срнић, погодак Пешића и празне трибине!

Фудбалери Црвене звезде имали су обавезе у првенству између два европска меча. На старту домаћег шампионата славладана је екипа Радничког са 3:0.

ПРЕПОРЕЂЕНИ СРНИЋ

Славољуб Срнић игра препорођено на почетку сезоне. Очигледно да вихорном крилу итекако прија поновни рад са Владаном Милојевићем. Срнић се налазио под командном палицом Милојевића као омладинац нашег клуба, а касније и као фудбалер Чукаричког, и увек је био међу најбољим појединцима у тиму. Такав тренд се наставља и у трећој сарадњи.
Након слабије прошле сезоне, када је више седео на клупи него што је играо, Срнић се на старту ове сезоне налази у стартној постави и постаје важан шраф у екипи Црвене звезде. На досадашње четири европске утакмице и на једној одиграној у домаћем првенству, наш везиста је постигао четири гола и једном био асистент. Примера ради, за читаву прошлу сезону, Срнић је постигао свега три гола у свим такмичењима.
На првенственој премијери, Славољуб Срнић је био стрелац два поготка и са правом је понео епитет играча утакмице. Очигледно да постоји добра хемија између Милојевића и Срнића и да шеф стручног штаба нашег тима уме да пронађе начин како да извуче максимум из Шапчанина.
Једину критику од старта сезоне, коју је заслужио неуморни везиста, јесте за непоштовање дисциплине. Због прославе погодака у европским утакмицама, Славољуб је сам себе елиминисао са првог меча против прашке Спарте. Непотребно је добио јавне опомене због недозвољеног радовања и ослабио наш тим пред важан дуел у квалификацијама за Лигу Европе. Остаје нада да се ово више неће понављати у будућности.

ПОГОДАК ПЕШИЋА

Александар Пешић се нашао први пут у стартној постави Црвене звезде и одмах се представио поготком звездашкој јавности. Иако је могао да постигне и више од једног поготка, пошто је пре убацивања лопте у мрежу промашио две прилике из категорије стопроцентних, високи нападач је оставио добар утисак и јавно ставио до знања да Звезда има два одлична нападача у саставу. Шеф стручног штаба нашег тима биће на слатким мукама у наредном периоду и биће занимљиво видети како ће расподелити минутажу Боаћију и Пешићу. Постоји и опција да их упари и да Звезда одигра у систему са два нападача, што би пре свега обрадовало све Звездаше који су жељни да виде њихов тим у том систему игре.

ПРАЗНЕ ТРИБИНЕ

Премијера и старт домаћег првенства донео је и једно негативно изненађење. Мечу против Радничког из Ниша присутвовало је тек четири хиљаде навијача. Звездина публика важи за верну и одану, и у претходним годинама важила је за својеврсни феномен, пошто су трибине биле испуњене и поред лоше игре. Сада имамо контра ситуацију и класичан апсурд, где је наш тим након доброг старта сезоне, добио празне трибине уместо заслужене подршке навијача.
У глобалу, посета на утакмицама у домаћем шампионату има тренд опадања и захтева да се покрене детаљна истрага због чега је то тако. Желимо тируле, победе и европске мечеве, а на утакмице преко којих се долази до тог циља не долазимо. У том случају, не могу се ни захтевати неки успеси када их ни ми сами не желимо довољно. Нема велике Звезде без пуне Маракане, или то више не важи?!