Претплата на еуроголове, нови тандем на средини и опоравак Родића

Црвена звезда је славила у Ивањици против Јавора са 2:0 и наговестила како се налази у доброј форми пред наставак сезоне, те да јој је пауза у првенству итекако пријала.

ПРЕТПЛАТА НА ЕУРОГОЛОВЕ

Црвена звезда је славила у Ивањици против Јавора са 2:0 и остала је сама на врху табеле домаћег првенства. Стрелци за наш тим били су Рикардињо и Мичел Доналд, а оно што је евидентно, то је да наши играчи од старта сезоне постижу феноменалне поготке и може се рећи да су се наши играчи просто претплатили на еуроголове. Већ сад би се могла направити топ листа голова за ову сезону, а лепих голова је било и у суботу увече. Прво је Рикардињо одапео „стрелу“ са преко 20 метара и послао лопту у горњи десни угао голмана Ђогатовића. Вероватно гол који ће итекако имати утицаја на психу Бразилца, који није стартовао с очекивањима у црвено – белом дресу. Поред фантастичног гола, Рикардињо је био запажен и у самом пољу, изнудио је слободан ударац након којег смо постигли други гол и добро је комбиновао с остатком тима. Надамо се да му је постигнут гол само наговештај квалитета који поседује. Мичел Доналд постаје махер када су слободни ударци у питању. Против Иртиша је постигао леп гол из „слободњака“, а у Ивањици је још једном демонстрирао да му тај сегмент игре иде од „ноге“ ове године. Мич је изненадио голмана Јавора, добро је сакрио намеру да лопту „заврне“ у ближи угао Ђогатовића и хируршки прецизно је лопту послао уз саму стативу. Том „кифлом“, Доналд је поставио коначан резултат меча.

НОВИ ТАНДЕМ НА СРЕДИНИ

На дербију су наговестили, а у суботу демонстрирали одличну сарадњу на средини терена, и да Звезда добија нови тандем централних везњака. Мичел Доналд и Ненад Крстичић су одлично функционисали, допуњавали се на средини и одлично затварали ривала, диктирали су темпо игре, одлично организовали напад нашег тима и наговестили да црвено – бели добијају веома добар и занимљив тандем у срцу тима. Доналда и Крстичића краси одлична интелигенција, одлична пас игра и Звезда у њима добија опасно оружје којим може из дубине, са два размењена паса, да избаци целокупан противнички тим из баланса и да створи прилику за наше нападаче. Оно што је посебно обрадовале све присталице Црвене звезде, то је да су напади Звезде били брзи, течни… Да је лопта у поседу Крстичића и Доналда сигурна, да је пас игра добра и правовремена, те да Звезда у наставку сезоне добија завидан квалитет када је овај део терена у питању. Истина, уз сво поштовање екипе Јавора, њихова доминација на средини није показатељ правог односа снага. Због тога, прави испит за овај тандем је у четвртак против Батеа у првом колу Лига Европе.

ОПОРАВАК РОДИЋА

Ако је неком била преко потребна пауза у првенству, онда је то Милан Родић. Одлични бек се опоравио од задобијене повреде у Прагу и заузео је место крај леве аут линије на гостовању у Ивањици. Стиснуо је зубе популарни „Рода“ против Краснодара у Београду, али је било евидентно да није у пуној снази и да није залечио повреду прста. Због тога је био замењен након 50. минута игре и себе избацио са меча са Партизаном. Терапије и одмор су му добро дошле у двонедељном одмору од утакмица, па је наш играч успео да се у потпуности опорави и стави на располагање Владану Милојевићу. Родић је коректно одиграо меч против Јавора и приказао да није толико испао из форме, те да је за старт Звезде у европском такмичењу потпуно спреман.