Приоритети Црвене звезде у пролећном делу сезоне

Зимска пауза је готова, најелитније домаће фудбалско такмичење поново је у моди! РСБ данас анализира приоритете Црвене звезде у наредних неколико месеци, у којима ћемо, пре свега, очекивати да нас наши љубимци обрадују насловом првака државе.

Паралелно са реванш мечом у Москви, публика привржена Црвеној звезди имаће прилику да прати наставак домаћег шампионата који ће донети далеко већа узбуђења него јесењи део сезоне, највише због чињенице да ће се у плеј офу, након поделе бодова, практично на сваком мечу директно одлучивати о титули. С тим у вези, Звезда ће, поред резултатског, имати и неколико других императива о којима ће морати да размишља уколико жели да понови успех из минуле јесени, када смо величанствено изборили европско пролеће.

ОСВАЈАЊЕ ШАМПИОНСКЕ ТИТУЛЕ

Ставка број један, апсолутни приоритет свих приоритета, биће освајање титуле првака Србије. Не само што Црвена звезда жели да успостави доминацију српским фудбалом и трофеј шампиона константно доноси у своје витрине, већ ће желети да кроз квалификације за Лигу Шампиона дође до елитног такмичења, или макар себи да олакша пут до Лиге Европе у модификованом систему квалификација. Играчи Црвене звезде играће за част, понос, навијаче, углед, традицију, све своје претходнике који су на трави Маракане подизали трофеј првака и који су својим успесима Звезду деценијама подизали до нивоа на којем се налази данас. Звезда је гигант , од Звезде се титуле увек очекују, тако да ни ова сезона неће бити никакав изузетак.

ФОРМИРАЊЕ ОКОСНИЦЕ ТИМА ЗА ЕВРОПСКЕ КВАЛИФИКАЦИЈЕ

Тим Црвене звезде неминовно ће доживети промене наредног лета, али пре него што се то деси, наш спортски сектор мораће да размисли пар корака унапред и у сопственим редовима пронађе евентуалне замене за неколицину играча чија је будућност у црвено-белом дресу након маја неизвесна. Пре свега, јако је тешко проценити да ли ће Боаћи, Доналд и Ле Талек остати на местима на којима су сада након краја ове сезоне, те генерални директор Терзић, спортски директор Мркела и шеф стручног штаба, Владан Милојевић, имају и времена и простора да размисле ко из тренутног играчког кадра има капацитет да, макар у уводним квалификационим колима, буде замена за поменуте играче.

Такође, не треба изгубити из вида чињеницу да се момци из актуелног играчког кадра сваким даном све више и боље познају, те ће и наредног лета бити уигранији за неколико месеци, јачи за искуство нападања и, надамо се, заједничког освајања титуле која би требало да пружи инјекцију самопоуздања пред ново врело европско лето.

ПРОДУЖЕЊЕ УГОВОРА ВЛАДАНА МИЛОЈЕВИЋА

Како год да се пролећни део сезоне заврши, тренер Милојевић мора да остане на клупи Црвене звезде. Овај господин је одавно то заслужио, али како време пролази све већи приоритет ставља се на ово питање – Милојевић је доказао да систем квалитетног и преданог рада неумитно доноси врхунске резултате, показао је да воли да ради са домаћим, младим играчима и из њих извуче најбоље, изузетно добро познаје прилике у свом матичном клубу, вољен је од стране јавности и медија, те не постоји ниједна једина препрека да он настави да се бави послом којим се бави и сада.

Веома добро смо свесни чињенице да ће шеф Милојевић бити једно од ударних имена на тржишту европских тренера и не желимо да ризикујемо да га богатији клуб са амибицијама достојним Лиге Шампиона (или чак и већим) „украде“ од нас. Звезда и даље држи јаке карте у рукама, али како време буде пролазило, оне ће бивати све слабије…

ДАЉА СТАБИЛИЗАЦИЈА ФИНАНСИЈА КРОЗ МИЛИОНСКЕ ПРОДАЈЕ

Иако фанови обично нису расположени, нити гледају благонаклоно на продају играча, нарочито оних кључних, то је и даље примарни извор финансирања Црвене звезде. Тако ће бити и кроз пар месеци и наш клуб тренутно има пар „јаких имена“ у ростеру који ће бити интересантна имена богатијим клубовима. Поучени искуством од ове зиме где су „већ виђене“ биле продаје Боаћија, Канге, па и Доналда, а на крају се реализовала само једна од три поменуте продаје (и то у последњем тренутку), Звезда ће морати другачије да приступи летњем прелазном року. Ипак, предуслов било какве продаје која задовољава апетите Црвене звезде јесте успешна сезона тих играча, а то опет са собом повлачи резултатски успех. Дакле, кроз титулу, дуплу круну, голове и асистенције, Звезда би требало да дође у позицију да приходује значајан новац којим би даље стабилизовала финансије и инвестирала у нови тим који ће, надамо се, напасти Лигу Шампиона.