Признање учесника да је Партизан наместио „Шајберово коло“!

Пре 33 године, Црвена звезда је остала без титуле „за зеленим столом“. Редак пример у фудбалу, али титула у сезони 1985/86 додељена је Партизану од суда удруженог рада (?!).

Иако је Фудбалски савез Југославије наредио да се СВЕ утакмице последњег гола првенства понове, Партизан је одбио да изађе на терен, тврдећи да њихова утакмица није намештена.

Три деценије касније, у разговору за МОНДО, учесник спорних утакмица, некадашњи фудбалер Жељезничара, Радмило Михајловић, ПРИЗНАО ЈЕ да је Партизан наместио ту утакмицу.

„Најискреније, ми млађи нисмо знали за договор. Борили смо се за пласман у Куп УЕФА, Партизан за титулу. Када сам дао гол у првом полувремену и отишао ван терена да се радујем, судија Бериша Шинаси ми је показао жути картон и рекао: ‘Гол не важи, шта се правиш луд, зар не знаш?’. Ја у чуду. Знам да сам кренуо са своје половине, нема говора о офсајду. Тада сам схватио да нису чиста посла.

У полувремену смо ушли револтирани у свлачионицу, у једном тренутку нисмо хтели ни да наставимо утакмицу. Управа је запретила да морамо да изађемо. Сећам се да сам са Смајом Верлашевићем који је те сезоне дошао код нас из Тузле, склопио договор да изгинемо на терену и да им свима покваримо планове. Нажалост, све је већ било решено.

После су ме додатно изнервирали због те нове утакмице. Измалтретирали су нас да дођемо са мора и да ухватимо чартер за Београд, да би нас на стадиону сачекале празне трибине и противник који није желео да изађе на терен. Бесмислено!“