Пролеће на моје раме слеће

1989-те године, Црвена звезда је у тадашњем Купу Уефа испала од Келна. 28 година касније, опет се исти ривали састају у можда најважнијем мечу од почетка миленијума за наш клуб. Улог је исти-„европско пролеће“.

Ако се то испадање после сврстало у нешто што је морало да се деси пре Барија, као школа, као полагање велике матуре од које несвесно сваки ђак жели да побегне, даља прича ове епизоде звездине историје ће сигурно имати другачији даљи ток  него та.

Годинама је наш клуб био на европским маргинама, годинама је пролазио кроз разноразне голготе неких индивидуа из врха српског фудбала, годинама угњетавани. Црвена звезда је опстала и опстаће, на почетку неког новог живота, погурана аромом кишног Лондона, Келна или хладног Борисова.

Ми смо спремни, спремни за неки нови поход. Хоћемо на „Селтик парк“, на „Ванду Метрополитано“, на „Сан Сиро“. Да би стигли до тога, вечерас морамо прескочити по други пут у овој групи јединог противника којег смо већ победили.

Келн је у Београд слетео са пуним кофером проблема. Пред утакмицу отпуштен је Петер Штегер, после 4 ипо године рада у клубу. Клуб се налази са само 3 освојена бода на последнњем месту Бундеслиге. Спортски директор је отишао, дошао нови. Нови тренер има искуство углавном у омладинским категоријама, јако је амбициозан и најављује борбу за пролазак даље.

Наш тим је урадио подоста чудесних ствари. Сезону је почео док неки други исту нису поштено ни завршили, а дошао до тога да својим навијачима подари оно што су многи сањали.

Не поставља се притисак на људе из клуба да је ово борба живота и смрти, нити ће бити катастрофа ако се не прође, јер урађено је за ових 6 месеци далеко више него за 6 година, али кад смо већ на вратима раја, и кад смо већ покуцали , следећи корак је прелазак преко прага.

Ово није класична најава, ово је апел свима који вечерас буду на стадиону, који буду били уз тв пријемнике, апел за неког звездаша који ће гледати утакмицу ко зна где у свету, на неком стриму који пуца због лошег интернета, да никад не одустаје, да жели победу свим својим бићем. Тиме ће се послати јасна порука играчима на терену како да дођу до успеха.

Звездо срећно вечерас.