Против ФМП-а за прво место

Црвена звезда у оквиру 19. кола АБА лиге гостује екипи Железника од 18:00 у дворани у Железнику. После другог узастопног пораза екипе Будућности ово ће бити прилика да се Црвена звезда осамостали на челној позицији Јадранског каравана.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић истакао је уочи утакмице против ФМП-а да је без обзира на то што тријумф доноси прво место у АБА лиги његов тим мора да задржи мирноћу и стабилност. Утакмица између Црвене звезде и ФМП-а игра се у понедељак од 18 часова у хали у Железнику.

„Има још да се игра до краја лигашког дела. Да би дошли до предности домаћег терена, потребна нам је стабилност и мирноћа. Радицемо све што смо радили и до сада како бисмо искористили ситуацију у којој се сада ми питамо. Играмо против екипе која има добру сезону у регионалном такмичењу. ФМП је током текуће сезоне направио и остварио неколико великих победа и задржали су право и наду да се боре за плеј оф АБА лиге“ , изјавио је Алимпијевић за клупски сајт.

Алимпијевић је додао и да се у екипу враћа Џејмс Фелдин, док ће Перо Антић наставити са опоравком. Са друге стране, и Џејмс Фелдин размишља у сличном тону, пред гостовање у Железнику:

„Прво, морамо од старта да уђемо чврсто у ову утакмицу, јер играмо против екипе која има доста младих и врло, врло талентованих играча. Морамо да се вратимо нашој игри, након пораза у Виторији. Желимо да наставимо победнички низ у АБА лиги која је наш примарни циљ, јер смо сада у ситуацији да можемо да стекнемо предност домаћег терена од самог старта плеј офа. Прави пут за то је, да бринемо само о нама и нашој како игри, не шта други раде“ рекао је Фелдин.

Утакмица између Црвене звезде и ФМП-а игра се у понедељак од 18 часова у хали у Железнику.