Први пораз кошаркаша Звезде

Кошаркаши Црвене звезде су забележили и први пораз у новој сезони и то у четвртом колу Еврокупа. Помало неочекивано изгубили су на гостујућем терену од екипе Бреше резултатом 69:61. Посебно невероватно јер су наши кошаркаши у првој четвртини одиграли можда и најбољих десет минута у сезони и постигли 31 поен, да би у преостале три укупно постигли мање – свега 30.

Кошаркаши Црвене звезде су отворили феноменално утакмицу. Готово без икакве грешке како у нападу тако и у одбрани просто су самлели домаћина. Расположени Берон је предводио својим далекометним шутевима па је на семафору после пет минута игре стајало 20:2 за Црвену Звезду, a онда и максималних 24:2. Бреша се мучила да дође до сваког поена док су Звездини кошаркаши до њих стизали релативно лако. Томић врши измену и уместо Регланда и Лазића уводи Човића и Перпероглуа, а након тога и уместо Цирбеса уводи Оџа што ће се испоставити као кључан тренутак читаве утакмице. Прву четвртину домаћин завршава са тројком уз фаул Оџа и тако на прихватљивих -16, 15:31.

Друга четвртина потпуно обрнута слика. Црвена звезда низом грешака дозвољава кошаркашима Бреше да се размахну. Нестварном серијом домаћи кошаркаши скоро потпуно окрећу утакмицу у другом смеру те после свега 2 минута долазе на прихватљивих 5 разлике, што је аутоматски значило да у игру морају да се врате Регланд и Цирбес. У првих 5 минута друге деонице Звезда успева да постигне свега 1 поен и то Давидовац који је био половичан са линије за слободна бацања. Прве поене из игре у овом делу постиже Бранко Лазић на три минута пре одмора. Невероватан пад  Црвене звезде домаћин је искористио и у задњем минуту првог полувремена дошао и до првог вођства 39:38.

Друго полувреме почиње веома тврдо са обе стране. Наши кошаркаши успевају да смире противника и да поенима Цирбеса и Регланда пређу у вођство. За 4 минута успевају да постигну 6 поена и да поптуно затворе свој кош што је иницирало тајм-аут домаће екипе. Након тога домаћин успева да постигне прве поене средином треће четвртине а након тога долази до изједначења  44:44. Након тога кошаркаши и једне и друге екипе тешко стижу до поена, али ипак Звезда прва долази до +4, да би још један пад у игри наших кошаркаша Бреша искористила за серију 9:0. На последњи одмор се одлази са предношћу домаћина +6 уз тројку уз звук сирене.

Задња четвртина почиње неспретно од стране наших кошаркаша и чине серију грешака те 4 минута није било поена ни са једне стране. Коначно Били Берон постиже тројку, а затим и слободно бацање те смањује разлику на 56:54. Тек у 6 минуту домаћи кошаркаши долазе до првог коша и то закуцавањем након одбијене лопте. Након тога играло се поен за поеном уз неочекиван број грешака наших кошаркаша. Покушавао је тренер Томић и са ниском петорком са Фајеом на центру али безуспешно. До краја домаћи кошаркаши сигурном игром привршавају утакмицу и бележе прву победу у Еврокупу.

У наредном колу Црвена зевзда дочекује Галатасарај.