Пукла стотка у Пиониру, Бјелица размонтирао Партизан!

Кошаркаши Црвене звезде остварили су нову победу у вечитом дербију, убедљиво савладавши екипу Партизана резултатом 100:84. Звезда је била изузетно нападачки расположена од самог почетка, предвођена фантастичним Милком Бјелицом који је одиграо можда и најбољу партију до сада у дресу Црвене звезде.

 

Играчи Партизана су ушли у овај дерби изузетно мотивисани да на домаћем терену остваре веома битну победу, али је наша екипа од самог старта контролисала ову утакмицу. Звезда је одмах отворила утакмицу тројкама Фелдина и Рочестија и најавила ток утакмице. Партизан је поенима у рекету вратио резултатску неизвесност али је Звезда са нове две везане тројке стекла прву осетнију предност (9:16) после чега је тренер Николић затражио тајмаут. Домаћа екипа је успела опет да се врати у ову утакмицу пред крај прве четвртине, али су паметном игром наши кошаркаши дигли ту предност на пет поена предности на крају прве четвртине (21:26).

Одмах на почетку друге четвртине Звезда мини серијом од 5-0 стиже до прве двоцифрене предности. Рочести и Бјелица предводили су нападачки нашу екипу која је дуго држала Партизан на одстојању, све док се није разиграо Најџел Вилијамс Гос који је размрдао Партизан у нападу и приморао тренера Алимпијевића да затражи тајмаут на 4 поена разлике (38:42). Звезда је одговорила са тројкама Антића и Бјелице, и много јачом одбраном, па се четвртина завршила поенима Бјелице за нову двоцифрену предност на полувремену (42:53).

Од овог тренутка па надаље, Звезда је резултатски сигурно контролисала утакмицу. Антић и Бјелица су својим поенима одмах на почетку треће четвртине донели Звезди максималну предност. Партизан је покушавао да спусти опет разлику на једноцифрен број поена, али велики број фаулова и слободних бацања у овој четвртини више је пријао нашој екипи која је захвајући успореном темпу игре одржавала двоцифрену предност. Партизан је на почетку последње четвртине покушао да још једном да се врати резултатски у ову утакмицу, али су Звездини најискуснији и најквалитетнији преузели ову утакмицу, смењивали су се поени Рочестија, Бјелице и Антића, Бјелица је крунисао сјајну партију у другом полувремену серијом поена у последњој четвртини, срушивши отпор Партизана за убедљив тријумф у првом вечитом дербију ове сезоне.

Најефикаснији у екипи Звезде био је феноменални Милко Бјелица са невероватних 29 поена, Фелдин је убацио 15 а Рочести 14 поена.