Радован Панков: Хладнокрвни херој из сенке

Феноменална партија централног дефанзивца.

Играо се 54. минут утакмице. Немања Милуновић је неискусно насео у дуелу са Н’Дојем и зарадио црвени картон. На терен улази Радован Панков. Незагрејан, без психолошке и физичке припреме. Али, та „хладноћа“ је уствари његов заштитни знак. Не може се пронаћи права реч којом би се описала смиреност и самопоуздање којим одише овај момак.

Неустрашиво се борио са снажним Сенегалцем, са Дегенеком чинио заштитни бедем испред Борјановог гола, а у пенал серији трасирао пут ка проласку у плеј-оф фазу. Попут Милета Белодедића је изгледао рођени Новосађанин. Сигуран у дефанзиви, сигуран на лопти, а убитачно прецизан на пенал рулету.

Панков је синоћ извео два пенала и не зна се који је био сигурнији. Својим погоцима је психолошки подигао нашу екипу и бреме морања пребацио на ривала. Зека је погодио, али је Винд поклекао и црвено – бели су се пласирали даље.

Иако се очекивало да неко други реши пенал серију, тихо и из сенке је у први план испливао хладнокрвни штопер. Својом партијом је купио себи место у стартној постави следеће среде у Берну, где ће поново чинити последњу линију одбране Звездиног тима.