Рафална паљба одвела Звезду у финале!

Црвена звезда је победила екипу Меге у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа резултатом 92:73. Црвена зевзда је до одлучујуће предности стигла у задњој четвртини и то пре свега фантастичним шутем за три поена, а предњачио је Били Берон који је постигао 6 тројки. 

Утакмица је почела веома лоше од стране играча Црвене звезде, велики улог као да је стегао руке играча, Мега нешто прецизнија и после пет минута игре имала је предност – 7:4. Мега је успевала да контролише резултат и предност је расла до 16:7. Звезда је у последњем минуту периода успела да смањи предност противника на пристојна четири поена. У наставку распуцали су се с једне стране Атић а са друге Перпероглу, који је био једини расположен у том тренутку у тиму црвено-белих. Звезда је пришла на минус два, али је Мега поново успела да повећа на плус седам. Перпероглу је добио помоћ у Давидовцу па је Звезда изједначила на 29:29, а затим и први пут на мечу повела 33:31. Потом су црвено-бели остварили и максималних плус пет, које су успели да сачувају до полувремена, иако је Мега у једном моменту пришла на минус један. На самом крају првог полувремена виђено је фантастично закуцавање Огњена Добрића.

На старту треће четвртине црвено-бели су стекли преднос од осам поена 47:39, да би противник успео да преокрене на 53:52. Поново је Звезда појачала и вратила се на плус пет – 58:53. Мега је серијом 5:0 успела да изједначи, а потом и поведе са 61:60 на крају периода. Иако је Мега на старту последњег периода повела са три разлике, Звезда је успела поново да преокрене и дође до предности од десет поена разлике – 75:65. Тада се распала игра противника и црвено-бели су на три минута повећали на плус четрнаест – 81:67, а потом смањили темпо и мирно привели меч крају и дошли до убедљиве победе.

Црвено-беле су до победе предводили Берон са 20 поена и Перпероглу са 14, Давидовац је постигао 15, а Добрић 12 док је Регланд уз 9 поена имао и 9 асистенција.

Ко је по вама био најбољи појединац Црвене звезде?