Рагбисти Црвене звезде победници Супер купа Србије

Новим дуелом највећих ривала отворена је сезона у рагбију 13. Црвена звезда као освајач Првенства Србије и Партизан као освајач Купа Србије у 2017. традиционално су започели сезону утакмицом Супер Купа Србије.

После уводног испитивања снага Звезда долази у водство од 6:0, а играчи Партизана већ у следећем нападу опасном одбраном показују да ће ово бити још једна напета и густа утакмица, али ново појачање Звезде репрезентативац Шкотске Сем Херон није дао да га испровоцирају па су црвено-бели стрпљиво чекали шансе за водство од 18:0. При постизању једног од есеја играч Партизана Лео Додић добија искључење од 10 минута, а Звезда не успева да искористи играча више да се још више одлепи противнику.

Почетком другог полувремена Партизан се приближава на 20-14, али после продора од 70 метара и есеја Џека О’Брајана, повратника у клуб након епизоде у Француском Салону Владимир Милутиновић заслужује још једно искључење после којег црно-бели нису могли да се врате у игру пошто су убрзо уследили нови поени Звезде спектакуларним продором Жујића и поново стрпљивом тимском игром. Занимљиво је да су талентовани Милутиновић и О’Брајан умало постали саиграчи у Салону, међутим у последњем тренутку Милутиновић је одложио свој одлазак, а О’Брајан одлучио да се врати у Србију.

Од узбуђења треба напоменути и картоне који су додељени Денису Ченгају (жути) и Душану Милутиновићу (црвени) након кошкања које је настало после још једног опасног обарања црно-белих над Џеком О’Брајаном, међутим ништа се није десило што би покварило утисак одличне борбене утакмице између два велика ривала.

Обе екипе су наступиле без неколико стандардних појединаца, а највредније помена је одлазак Милоша Ћалића у Француску који се придружио још једном бившем члану црвено-белих Владици Николићу у Вилневу, клубу из најелитнијег француског такмичења. Осим Херона и О’Брајана Звезда је ове сезоне јача и за репрезентативца Србије Стефана Недељковића, а посебно је занимљив и наступ Александра Ђорђевића капитена рагби 15 екипе Црвене звезде. Партизан је од ове године јачи за Милоша Ђурковића који је имао неколико запажених партија у репрезентативном дресу, а овај меч је завршио раније због повреде.