РАНА АНАЛИЗА: Крстичић ће бити добро појачање!

Иако је наша нова аквизиција објективно одиграла блед вечити дерби (што је потпуно разумљиво), одрђене карактеристике у игри јасно говоре да је Звезда довела прави профил играча.

Ненад Крстичић је одмах убачен у ватру вечитог дербија у којем је желео да помогне својим новим саиграчима и тренеру у циљу наставка перфектног низа резултата у домаћим такмичењима. Звезда није имала среће да после шанси Срнића и Пешића постигне голове у вечитом дербију, те је „утакмица свих утакмица“ српског фудбала завршена без голова. Међутим, навијачи Звезде нису разочарани тим резултатом, јер је јасно видљиво да постоји одређени напредак, који није мали.

Један од играча који је био у фокусу јавности је, наравно, и сам Крстичић. Наше појачање из Шпаније објективно није одиграло на нивоу на којем може, што је потпуно разумљиво и донекле очекивано. Видело се да ће бити потребно времена да Крстичић „покапира“ кретње на терену, да се синхронизује са Доналдом на средини терена и да успостави праву комуникацију са саиграчима. Није Крстичић имао великих грешака, далеко од тога, али је са друге стране имао неке ствари које већ сада показују да ће од њега „бити нешто“.

МИЛИЈАШЕВА ЛЕВИЦА ИМА СВОГ НАСЛЕДНИКА

Култна лева нога Ненада Милијаша имаће достојног заменика – у неколико наврата је Крстичић показао да има опасан прекид који ће терорисати ривале по Суперлиги и Европи. Одавно нисмо видели тако добре прекиде, оштре и прецизне лопте у срце казненог простора које се јако тешко бране. Ово је огроман напредак у односу на досадашње извођење прекида, које је и само по себи имало одређених позитивних карактеристика након промене стручног штаба овог лета. Нема никакве сумње да ће наши тренери до максимума експлоатисати „левицу“ Ненада Крстичића који ће, када буде топ спреман и када буде све боље и боље разумео тактичке замисли новог шефа струке, бити на једном веома озбиљном нивоу.

КРСТИЧИЋ ЈЕ ТАКТИЧКИ ВЕОМА ПИСМЕН ИГРАЧ

Можда Звезда неће умирати у лепоти фудбала, али ће инсистирати на перфектној тактичкој дисциплини. Мораће да се зна кад се ко и како креће у нападу и одбрани, који играчи покривају које позиције, ко удваја, ко трчи иза леђа противницима…све те финесе које понекад нису видљиве голим оком Крстичић веома добро разуме. Видело се јуче на дербију, који је тактички захтевна утакмица, да Крстичић не испада, да „не плива“ у празно и да чврсто држи своју позицију. Нешто слабија физичка припремљеност је узела свој данак, те Крстичић није могао довољно добро тркачки да парира Евертону и Радину, али није дозволио да буде у потпуности неутрализован. Између осталог, Крстичић је показао и добро учешће у нападу и био је активан партиципант код шанси Пешића (асистенција пре шута који је завршио на пречки) и Канге у другом полувремену (промена стране за Срнића који је главом спустио лопту до Канге). За момка који је „са аеродрома“ ушао на стадион Рајко Митић , и то на вечити дерби, ово су веома позитивне назнаке.