Распоред утакмица Звезде у домаћем ватерполо првенству

Домаћи ватерполо шампионат стартује последњег викенда у марту, а познат је и распоред утакмица у лигашком делу првенства, као и у плеј-офу. За титулу шампиона Србије бориће се тимови који су наступали у А1 и А2 Регионалној ватерполо лиги. Црвеној звезди ће конкуренти за националну титулу бити Раднички, Шабац, Војводина, Наис и екипа Партизана која брани титулу.

Фото: ВКЦЗ

Бодови и међусобна гол разлика из Регионалне ватерполо лиге се преносе у домаћи ватерполо шампионат, па тимови који су наступали у истом рангу регионалног такмичења неће играти међусобно у лигашком делу домаћег првенства. Црвена звезда ће у лигашком делу играти по два пута против Радничког, Војводине и Наиса. На основу пренетих бодова из Регионалне ватерполо лиге, пре почетка домаћег првенства, стање на табели је следеће: Раднички 10 бодова, Шабац 9, Црвена звезда 7, Војводина 4, Наис 3, Партизан 1. 

Пласман у полуфинале ће изборити 4 најбоље пласирана тима после 6 кола која ће се одиграти у лигашком делу. У полуфиналу се састају 1. и 4. и 2. и 3. Играју се две утакмице. У првој утакмици су домаћини клубови који су заузели 3. и 4. место, а у реваншу клубови који су заузели 1. и 2. место. Клубови који постигну бољи збирни резултат након две утакмице, пласирају се у финале. У случају да је збирни резултат након друге утакмице исти, приступа се извођењу петераца.

Финале се игра док један клуб не оствари 2 победе.У првој и евентуалној трећој утакмици домаћин је боље пласирани тим у лигашком делу шампионата. У случају да у полуфиналу лошије пласирани клуб елиминише боље пласирани клуб у Супер лиги, онда тај преузима бољи пласман из Супер лиге.

Распоред:

  1. коло: 30.3. Црвена звезда – Војводина
  2. коло: 6.4. Црвена звезда – Наис
  3. коло: 20.4. Раднички – Црвена звезда
  4. коло: 27.4. Војводина – Црвена звезда
  5. коло: 4.5. Наис – Црвена звезда
  6. коло: 11.5. Црвена звезда – Раднички

Календар плеј-офа: 

Полуфинале: 18. мај и 22. мај

Финале: 29. мај, 1. јун и 5. јун

Ватерполисти Црвене звезде последњу титулу су освојили у сезони 2013/14. када су освојили и Куп Србије, баш као и годину дана раније. Титула у домаћем првенству једини је трофеј који се на крају ове сезоне може наћи у витринама нашег клуба.