Риверс: Да освојимо најважнији трофеј

Американац Kевин Kресвел (KЦ) Риверс прошао је у понедељак лекарске прегледе и постао нови играч Црвене звезде.

Искусни 31-годишни кошаркаш који може да игра на три позиције (примарне два и три) велико искуство стицао је играјући професионалну кошарку последњих 10 година у бројним великим клубовима (Бенетон, Локомотива, Химки, Реал два пута, Панатинаикос, Бајерн) са којима је освајао И трофеје на највишем нивоу.

Текућу сезону започео је у екипи Ређо Емилије, од које се опростио у великом стилу у суботу увече, али је након позива Црвене звезде како и сам каже након обављених прегледа знао да је његова нова епизода у озбиљној кккошаркашкој каријери:

„Црвена звезда је тако велики клуб са веома богатом историјом. Имао сам прилике у блиској прошлости да играм у Београду, видео сам све… Ти навијачи, та атмосфера… било је веома узбудљиво, било је сјајно. Kо не воли да игра у таквој атмосфери, пред таквим навијачима? Зато се веома радујем због доласка овде и спреман сам да играм важне утакмице пред навијачима који са толико страсти подржавају свој тим’, да помогнем клубу да освоји најважнији трофеје и врати се у Евролигу.То је мој циљ, изазов за мене, јер сам увек ишао за изазовима. Зато, када је ме је менаџер обавестио ко ме жели, и шта су циљеви клуба…видите да сам већ овде у Београду и спреман. То довољно говори зар не?” рекао је Риверс по окончању лекарских прегледа, који су показали да је Kеј Си у изванредном физичком стању.

Нови играч Црвене звезде већ током поподнева прикључиће се новим саиграчима на тренингу, како би се што пре укључио у рад тима пред изазове који следе.

Риверс ће у Црвеној звезди носити дрес са бројем 23.