РСБ догађај године: Магична ноћ у Салцбургу

Крај године је време када се сумирају утисци који су иза нас. Евоцирају се успомене, „враћају“ слике,  препричава се сваки детаљ. Хвала Богу, година иза нас саткана је успесима, те ће навијачи Звезде добро запамтити 2018. годину.

Традиционално, навијачи окупљени на РСБ форуму, током децембра бирају најбоље у години. Догађај, личност, најбољег играча и тренера у нашем спортском друштву.

2018. годину апсолутно је обележио фудбалски клуб. Освојена је 29. титула, играла се нокаут фаза Лига Европе, побеђен је Ливерпул. Ипак без сумње, догађај који је обележио 2018. годину, јесте реванш меч у Салцбургу.

Те августовске вечери исписана је једна од најлепших страница у историји нашег клуба и с правом је однела убедљиву победу у избору наших навијача са 65% освојених гласова.

Од 1992. године и првог играња групне фазе, наш тим је чекао на велику сцену. Преко 10 хиљада навијача „слило“ се у Моцартов град како би сви заједно изборили толико дуго чекани сан.

Сама утакмица била је за инфаркт. 2:0 за Аустријанце и Звезда на конопцима, а онда магија у два минута и чаролија због којих ће 29. август остати урезан у нашим сећањима. Успела је Звезда да постигне два гола у свега два минута и тако избори резултат који нам гарантује пролаз.

Црвено-бели су издржали до краја и пласирали се у Лигу шампиона. Уследило је велико славље, како на терену и трибинама, тако и широм Србије где су навијачи славили на трговима.

Звезда је успела и магична ноћ у Салцбургу, с правом је изабрана за догађај године.