РСБ еврокалкулације: Лоша недеља за нама, Ајакс нови потенцијални ривал

Генерално лоша недеља је за нама на пољу еврокалкулација. Легија и ФКСБ су смањили заостатке у својим првенствима против екипа за које навијамо, не би ли наш клуб био повлашћен током жреба за друго коло квалификација за Лигу шампиона.

Ништа „ружичасто“ није ни на Кипру где је АПОЕЛ ставио једну руку на пехар већ, Копенхаген је такође нажалост иде ка томе да и он стави једну руку на пехар, а Лудогорец је одбио први налет ЦСКА, и и даље држи првенство у својим рукама.

Ајакс је само у 2 кола холандског првенства надокнадио 5 бодова заостатка и сад је изједначен на врху табеле са ПСВ-ом, али због боље гол разлике, преузео је вођство у шампионској трци на 5 кола пред крај првенства. Ајакс има лакши распоред од „филипсоваца“ на папиру  и велики је фаворит да заврши првенство са новом „салатаром“.

Ајакс евентуалним освајањем титуле, улази у групу потенцијалних противника Црвене звезде за треће коло и плеј оф фазу квалификација. Са коефицијентом 64.500, Ајакс би био носилац на жребу у обе фазе сигурно, а наш клуб ће сигурно бити међу неповлашћеним екипама у тим колима. ПСВ је тако, бар тренутно пао у „стазу нешампиона (пратилаца)“.

Табела на данашњи дан:

Као што се да видите, Црвена звезда је остала на истом месту кад су квалификације за друго коло у питању. И даље наш клуб држи друго место отпозади у групи носилаца и зато нам треба помоћ из осталих лига које пратимо, где смеју само 9 екипа из табеле у прилогу, да буду прваци својих земаља:

 

Стање на данашњи дан што се тиче Европа лиге:

У наредним редовима као што сте навикли , проћи ћемо кроз 6 најинтересантнијих лига које пратимо и које се надамо да ће нам донети повлашћен статус у другом колу квалификација за Лигу шампиону.

ДАНСКА (Копенхаген)

Лоше вести овог викенда са севера Европе. Копенхаген је увећао предност у односу на Митјиланд и тако се одлепио актуелном шампиону на 5 бодова предности 8 кола пред крај првенства. Митјиланд је несрећно остао без целог плена на гостовању Есбјергу, примивши гол у 94. минуту, док је Копенхаген касним голом савладао Одензе на страни. У следећем колу Копенхаген чека градски дерби против Брендбија, док Митјиланд дочекује Одензе.

КИПАР (АПОЕЛ)

Као што смо горе поменули, АПОЕЛ је на путу да осигура нову титулу, и овде нам ствари добрано измичу контроли. Тим у који се уздамо, Аполон, киксира из коло у коло. Нису успели да добију код кућењ ни Неа Саламину, одигравши само 1:1 против екипе која до краја сезоне нема за шта да се бори. АПОЕЛ је био сигуран на гостовању у Лимасолу, забележивши веома битну победу над АЕЛ-ом од 3:0. Тако сад АПОЕЛ има 4 бода више од Аполона, 5 рунди пред крај шампионата. У следећем колу Аполон гостује Омонији а АПОЕЛ дочекује Неа Саламину.

РУМУНИЈА (ФКСБ)

У Румунији је нажалост ФКСБ победом од 2:0 над Сепсијем успео да смањи заостатак над Клужом на 3 бода. Клуж је одиграо дерби меч кола, у Крајови против Универзитатее и ремизирао без голова. У следећој рунди на програму је дерби прве две екипе који може да одреди даљи ток првенства. У срце Трансилваније долази ФКСБ и сви морамо навијати да Клуж забележи победу и одлепи се на 6 бодова 5 кола пред крај.

ПОЉСКА (Легија)

У току ове недеље су одиграна два кола пољског првенства. Екипа Легије је успела да смањи заостатак за водећом Лехијом на 3 бода, што је још једна разочаравајућа вест по наш клуб која се десила ове седмице. Лехија у ванредном колу прво ремизирала са Арком а потом победила Лех, док је Легија после смене тренера везала две победе над Јагиелонијом и Горњиком. Остало је још једно коло до краја регуларног дела сезоне, након тога следи плеј оф са додатних 7 рунди. У последњем колу регуларног дела Лехија иде на тешко гостовање у Краков, Краковији, док Легија дочекује Погон Шћећин који још није обезбедио плеј оф.

АЗЕРБЕЈЏАН (Карабаг)

Водећи тимови азербејџанског првенства настављају своју трку у двоје. Нефчи је и даље водећи тим на табели, а са истим бројем бодова упорно га прати актуелни шампион Карабаг. Подсетимо, овде нам никако не одговара да Карабаг поново освоји титулу. Нефчи је савладао током викенда Зиру са 4:2 а Карабаг је извојевао јако битну победу на страни против Габале од 1:2. У наредном колу Нефчи гостује Сабаилу, док Карабаг дочекује Сабах. До краја првенства је остало још 5 кола.

БУГАРСКА (Лудогорец)

У Бугарској на програму је био велики дерби у којем су се састала два водећа клуба, Лудогорец и ЦСКА. ЦСКА, је клуб за који навијамо у овој шампионској трци. Популарни „армејци“ нису успели да стигну до победе у Разграду, одигравши без голова, тако да је Лудогорец задржао 3 бода више на 8 кола до краја првенства. У даљем току сезоне остало је да се одигра још један дерби ова два клуба и то у Софији. Ако на крају сезоне обе екипе буду имале исти број бодова, одлучиће међусобни скор. Тренутно је Лудогорец у предности, и ЦСКА би морао јурити победу од 2 гола разлике у том последњем дербију, не би ли престигли Лудогорец и у том сегменту. У наредном колу ЦСКА дочекује Берое, док Лудогорец иде на ноге Левском у Софији.

Резултати протеклог викенда:

ДАНСКА (Копенхаген)
07.04 Есбјерг – Мидтјиланд 2:2
07.04 Одензе – Копенхаген 0:1

КИПАР (АПОЕЛ)
06.04 АЕЛ – АПОЕЛ 0:3
07.04 Аполон – Неа Саламина 1:1

РУМУНИЈА (ФКСБ)
07.04 Универзитатеа – Клуж 0:0
08.04 20:00 ФКСБ – Сепси 2:0

ПОЉСКА (Легија)
02.04 Арка – Лехија 0:0
03.04 Легија – Јагиелониа 3:0
06.04 Лехиа – Лех 1:0
07.04 Горник – Легија 1:2

АЗЕРБЕЈЏАН (Карабаг)
06.04 Нефчи – Зира 4:2
07.04 Габала – Карабаг 1:2

БУГАРСКА (Лудогоретс)
06.04 Лудогорец – ЦСКА 0:0

Парови наредног викенда и исходи који би нам одговарали:

ДАНСКА (Копенхаген)
14.04 16:00 Брендби – Копенхаген  1
14.04 18:00 Мидтјиланд – Одензе    1

КИПАР (АПОЕЛ)
13.04 18:00 АПОЕЛ – Неа Саламина  2
14.04 17:00 Омонија – Аполон          2

РУМУНИЈА (ФКСБ)
13.04 ? Клуж – ФКСБ    1

ПОЉСКА (Легија)
13.04 18:00 Краковија – Лехија  2
13.04 18:00 Легија – Погон      Х2

АЗЕРБЕЈЏАН (Карабаг)
13.04 ? Карабаг – Сабах    2
14.04 ? Сабаил – Нефчи    2

БУГАРСКА (Лудогорец)
13.04 ? ЦСКА – Берое    1
13.04 ? Левски – Лудогорец   1