РСБ играч финала: Дејан Давидовац

За нама је једна од наузбудљивијих финалних серија Кошаркашке лиге Србије. Чак две утакмице су одлучене у последњим секундама, а преостале две су биле веома неизвесне и одлучене у пенал завршници. У свакој утакмици искочио је други кошаркаш црвено-белог тима, али на свим била је и једна константа – Дејан Давидовац. Управо су њега чланови нашег форума препознали као главног играча у финалној серији и са правом је добио највише гласова.

Давидовац је на свим утакмицама постизао веома важне поене и то пре свега из даљине, у моментима када је падала одлука. Укупно је постигао 61 поена (просечно 15,25) уз 14 погођених тројки из 31 покушаја (45,2%) за укупан индекс корисности 71 (просечно 17,7).

Управо он је препознат од чланова нашег форума па је на свих 4 утакмица скупио највише гласова – 642. Иза њега се налази Били Берон са 429 док је на трећем месту Мохамед Фаје са 149 ваших гласова.

Без дилеме ово је била брилијантна серија црвено-беле седмице, који је поред свега наведеног играо готово на свих 5 позиција и показао свој раскошан таленат. Потпуно неоправдано није се нашао на ширем списку Репрезентације Србије, и најмање што очекујемо да селектор ту „грешку“ исправи.