РСБ МВП сезоне: Чарлс Џенкинс

Најбољи кошаркаш по избору РСБ форума за протеклу сезону је Чарлс Џенкинс, а он је својим играма, односом према клубу и навијачима ово признање у потпуности заслужио.

Ово је прва сезона у којој је РСБ форум бира најбољег кошаркаша анкетирањем након сваке одигране утакмице. Укупним збиром поена са свих утакмица управо је популарни Ђенка освојио највише поена и то 420. На другом месту се налази Марко Симоновић са 334 поена, а на трећем Марко Гудурић са 303. У првој петорци бар према вашим гласовима нашли су се још Огњен Кузмић као и Нејт Волтерс. Иначе свих 15 играча који су наступали током сезоне су освојали ваше гласове.

Иначе Џенкинс је у целој сезони пропустио само једну утакмицу и ево његовог учинка: Број утакмица: 83

минута у игри: 1926

Укупно поена: 760

Асистенција: 245

Скокова: 155

Украдених лопти: 144

Блокада 12

У Евролиги је са просечни 2,1 украдених лопти био убедљиво најбољи појединац читавог такмичења. Можда у осталим статистичким сегментима није био најбољи али је без дилеме био мотор екипе. Нарочито је његово присуство на терену било битно након повреде првог плејмекера Стефана Јовића. Како је сезона одмицала Ђенка је показивао све боље партије и чини се да свекупуно гледано одиграо једну од најбољих, а засигурно најзрелију сезону у својој каријери. Сигурно да након очајне сезоне у Милану је имао жеље да се доказује. Са друге стране показало се да му клуб, навијачи а пре свега систем успостављен од Дејана Радоњића потпуно одговара и да се у њему осећа комотно и сигурно.

Што се тиче Евролиге његова најбоља партија је била против Фенербахчеа у Београду када је постигао 14 поена, али постигао и одлучујући кош за победу свог тима. Свакако не треба заборавити и његову феноменалну партију против ЦСКА у препуној Арени, када је уз 11 поена имао и 6 асистенција и 6 украдених лопти. У АБА лиги је очекивано најбољи био када је то било најбитније у доигравању. У одлучујућој трећој утакмици полуфинала против Будућности постигао је 17 поена уз 6 асистенције и 3 украдене лопте. Такође у финалним дуелима против Цедевите је био најзначајнији шраф црвено-белог тима постигавши укупно 44 поена и 17 асистенција у три утакмице, али и одлично предводио тим коме је недостајао Стефан Јовић. Шлаг на торту је његово закуцавање у завршној утакмици финала КЛС-а против ФМП-а, након чега није могао да сакрије емоције и уз три подигнута прста љубио грб клуба на свом дресу.

Браво Ђенка!