РСБ МВП сезоне: Стратос Перпероглу

Најбољи кошаркаш Црвене звезде по избору РСБ форума за минулу сезону је Стратос Перпероглу. Без обзира што није наступао у КЛС, Стратос је ово признање заслужио фантастичним представама у одлучујућим утакмицама у АБА лиги.

Ове сезоне као никад раније одлука о најбољем коошаркашу по избору РСБ-а је била веома тесна. На првом месту са 2500 гласова изабран је Стратос Перпероглу. Највећи број гласова је добио одличном игром у битним утакмицама за пласман пре свега у АБА лиги али и Еврокупу. Био је најбољи појединац на обе утакмице против Будућности у регуларном делу АБА лиге, као и против Партизана када је статистички одиграо најбољу утакмицу у сезони са 25 поена уз индекс 30. Шта тек рећи за игре у плеј-офу АБА лиге. До кобне повреде у другој утакмици финала, постизао је оне најбитније поене када се резултат ломио. Троструки освајач Евролиге је ове сезоне одиграо 45 утакмица и на њима постигао 672 поена.

Други на листи по избору нашег форума је Били Берон са 2265 гласова, и он је свеокупно гледано обележио сезону. На трећем месту се налази Џо Регланд са 1486 гласова и који је до повреде био углавном први на листи. Преко 1000 ваших гласова добили су и Симанић, Човић, Давидовац, Фаје и Добрић.

Екипа РСБ-а овим признањем честита Стратосу на фантастичној сезони уз жељу да га и догодине видимо у нашем дресу.