РСБ представљање: Борац Чачак

У заосталој утакмици 6. кола Суперлиге, наши фудбалери гостују екипи Борца из Чачка.

Oве сезоне екипу је преузео Игор Спасић, некадашњи тренер млађих категорија Партизана и првог тима Телеоптика, као и асистент у првом тиму Партизана. Након опстанка у последњем колу прошле сезоне, очекивали су челни људи Борца да ће ове сезоне мање бринути за свој суперлигашки статус, али тренутне игре их поново доводе у незгодну ситуацију. Од девет утакмица, до сада су освојили само четири бода, што значи да деле последње место са екипом Јавора.

Ужасан старт на почетку сезоне, довео је до тога, да клуб реагује и ангажује велики број нових играча. Тако су завршеним прелазним роком успели да прикажу знатно бољу игру, а пре три дана су остварили и прву победу у сезони против Рада. Тренер Спасић због прешироког играчког кадра, ротира велики број играча из утакмице у утакмицу, мада се чини да у последње време има континуитет истих играча у стартних 11. Веома је незахвално прогнозирати ко ће почети утакмицу.

На голу се очекује Владимир Бајић, који је ове сезоне стигао из нишког Радничког, а познат је као голман којем је највећа мана лош тајминг и праћење игре.

Очекује се да у последњој линији наступе, на десном беку Василић, као штопери Оташевић и Дуповац, а на левом беку капитен Борца и наш некадашњи играч Никола Игњатијевић. Свакако да одбрана Борца делује боље са тандемом Оташевић-Дуповац, али још увек ту има недостатака у комплетној одбрани, сви заједно делују некако неуштимовано. Огромна бољка им је дефанзивни прекид, слаба комуникација, кретање у простору, праћење играча из леђа и можда највећа мана брањење противничке брзе игре, нарочито када се игра на дупли пас. Уколико не буде спреман Игњатијевић, његово место ће највероватније заузети Костић, који је ове сезоне играо најчешће на позицији задњег везног, али је у прошлој утакмици наступио као леви бек.

Наравно, уколико Игњатијевић буде спреман, Костић ће готово сигруно заузети место на позицији задњег везног, а поред њега би требао бити Чађеновић. Костић играч који има солидну пас игру и добар шут из даљине, али колективно се екипа Борца веома лоше креће у негативној транзицији, а то је пре свега због двојца у средини.

Тешко је прогнозирати ко би играо испред њих, због великог броја играча на тим позицијама, али готово је сигурно да ће на крилу играти Филип Кнежевић, тренутно најбољи играч Борца. Одликује га сјајна физичка припремљеност, брзина и добра техника, али у неким ситуацијама зна да претера. На другој страни се може очекивати Стаменић, који се такође ослања на дриблинг, али је мало слабији у дуелу. Офанзивног везисту би требао да игра Зоћевић, играч који је до доласка Кнежевића био најбитнији играч Борца и неко ко је највише покушавао, а приметно је да доста покушава ударцима са дистанце. Уколико Костић одигра на левом беку, Зоћевић ће се највероватније повући позади, а његово место би требао заузети Павле Пропадало.

У нападу је Спасић такође доста ротирао, а тренутно највећу предост има Бразилац Матеус. Играч који покушава да својом кретњом оствари добру позицију и доста покушава да се извуче на страну. Али све добро што уради, углавном проспе када треба завршити напад голом, јер веома лоше реагује у тим ситуацијама.

Оно што је сигурно, то је да ће нас Борац дочекати на никад бољој подлози у последњих неколико година. Екипа Борца полако диже форму, али и са најављеним комбинованим саставом, наш тим би требао да оствари сигурну победу.

6. коло Суперлиге: Борац Чачак – Црвена звезда