РСБ представљање: Чукарички

Након одличног двомеча и дупле победе без примљеног гола против Спарте из Прага, фудбалери Црвене звезде се окрећу обавезама у Супер лиги Србије, где у 3. колу дочекују екипу Чукаричког.

Чукарички је веома активан у овом прелазном року. У клуб су стигли Огњен Мудрински, Дарко Пушкарић, Александар Кировски, Никола Дринчић и Ђорђе Црномарковић, док су клуб напустили Ерхан Машовић, Александар Јевтић, Ален Машовић, Драгољуб Срнић, Филип Пајовић, Станиша Мандић и капитен Игор Матић који се пензионисао.
Након веома лоше прошле сезоне у којој екипа са Бановог брда није успела да избори плеј оф, ове сезоне улази са највишим могућим амбицијама и покушаће да изборе место које води у Европу.

Не зна се тачно какав ће састав извести тренер Лалатовић, видећемо да ли ће се определити за формацију са два нападача или ће ипак ући у меч мало дефанзивније са једним нападачем и једним задњим везним.
На голу је сигуран Александар Кировски. Наш бивши голман није успео да оствари каријеру каква се од њега очекивала. Важио је за једног од најталентованијих голмана на овим просторима, али по доласку у наш клуб није добио праву шансу, те се вратио у матични Земун са којим је успео да из трећег ранга дође до првог. У питању је веома поуздан голман, донео је сигурност на голу Чукаричког, сјајно је бранио у прва два кола, одличан рефлекс и веома сигуран код високих лопти.

Уз десну аут линију се очекује искусни Петар Јовановић. Чини се да је много бољи у офанзиви него у дефанзиви, одлично сарађује у нападу са крилним играчем, али оставља огроман простор када крене напред, такође веома лоше прати играча који му пролази иза леђа, па би наш тим могао да што више напада преко Јовановића.
За позицију штопера конкуришу три играча: Пушкарић, Ђурић и Црномарковић. Ипак очекује се да утакмицу почну Пушкарић и Ђурић, иако у ове две утакмице делује да је Пушкарић најслабији од њих тројице. Пушкарић је доста испадао у претходним утакмицама, иако веома искусан играч, углавном су противници стварали прилике преко њега. Воли да са лоптом крене дубоко у поље противника, лоша процена лопте, противник му често прође иза леђа, понекад веома лоше стоји на терену. Ђурић одлично прати игру, зна кад треба оштрије да напдне играча, кад треба високо изаћи, добар са лоптом у ногама. Црномарковић је одличан у скок и дуел игри, добро чита игру, али понекад пусти играча да му побегне.
На левом беку ће се наћи Богосавац, један од најбољих бекова лиге, одличан у офанзиви, често зна да покрене контру своје екипе, одличан са лоптом у ногама, добро чита игру, одлично стоји на линији додавања, али мало лошији у дефанзивној игри 1 на 1 где га противник лако пробије.

Уколико се Лалатовић одлучи за игру са задњим везним, то ће сигурно бити Душан Лагатор. Веома добар у скоку, дуг корак, одлична дуга лопта, јак у дуелу, једино што у неким ситуацијама делује спорије него што би требало.
Централни везни готово сигурно Дринчић и Кајевић. Дринчићу је као што знамо најјаче оружје одличан шут, тако да се морамо припазити да не остане сам у позицији за шут и да се не праве глупи прекршаји у близини гола, док је Кајевић играч који има одличну технику, добар пас, зна да достави одличну лопту нападачу, једино што су он и Дринчић слабији у одбрани. Кајевић и не обраћа пажњу превише на тај сегмент игре, док Дринчић покушава, али је приметно да му за игру у оба правца фали доста снаге.

На крилима се очекују капитен Бојић и Обрадовић. Бојић један од најбољих играча ове екипе, игра конкретно, одлична техника и дриблинг, доста учествује у напдау своје екипе и воли да је лопта што више код њега. Одлично су одигравали троуглове Дринчић/Кајевић, Бојић и Ожеговић. Са друге стране Обрадовић је играч који није толико добар са лоптом, често се спетља и упропасти напад своје екипе, мало слабији у завршници, али одлично улази са крила у средину, где се неприметно ослободи од противника.

Ако Чукарички изађе са једним нападачем, онда ће то вероватно бити Ожеговић. Веома борбен играч, за њега нема изгубљене лопте, доста се извлачи на страну, уме да сачува лопту у свом поседу, пресингује последњу линију противника, одличан у скоку и дуелу, веома јако улази међу неколико противничких играча са лоптом, али највећи проблем му је што уме да промаши из одличне позиције, мада уме и да погоди из поприлично невероватних ситуација. Ако гости изађу на терен са два шпица, онда ће тај други бити наш бивши играч Огњен Мудрински. Веома снажан играч који се најбоље сналази у 16 метара, одличан у скоку, веома јак, зна да сачува лопту и да је одложи саиграчу, али доста слабији са лоптом у ногама, није играч који ће да учествује у игри тима.

Оно чега се морамо припазити је одлична транзиција из одбране у напад, њихове контре које су веома паметно изграђене, игра кроз средину где углавном учествује двојац из средине са Бојићем и Ожеговићем. Такође веома су опасни из прекида, јер имају одличне извођаче у виду Дринчића и Кајевића, и одличне играче у скок игри.
Наша предност је што остављају доста простора по боковима, Пушкарић који често излети са своје позиције, као и игра кроз њихову средину, пошто су централни играчи мало лошији у одбрани.

Очекује нас једна веома занимљива утакмица, прави мини дерби. Време је да се навијачи Звезде пробуде, ова екипа је заслужила подршку, ако је и постојало оправдање за претходни период, сада не постоји и надамо се да ће бити много више навијача у односу на прво коло против Радничког из Ниша.

3. коло СЛ: Црвена звезда-Чукарички, недеља 6. август 20ч.