РСБ представљање: Келн

У другом колу групне фазе Лиге Европе, наши фудбалери гостују немачком Келну.

Келн у мало бољем расположењу дочекује нашу екипу, јер су успели после пет утакмица да напокон освоје први бод у Бундеслиги. Очекује се да тренер Келна, Петер Штегер изведе на терен играче постављене у формацији 3-5-2.

Тимо Хорн је веома поуздан и квалтитетан голман. Има добру дистрибуцију лопте, а може имати проблема са центаршутевима који иду на њега директно.

Доминик Хајнц је веома агресиван играч али често због тога губи концентрацију и прави фаулове у близини казненог простора када нападач прими лопту леђима између линија. Није претерано брз али је одличан у скок игри.

Фредрик Соренсен може играти и бека и штопера. Неспретан је са лоптом и лоше реагује под притиском. Ако Келн буде играо са три штопера, очекује се Соренсен као десни одбрамбени.

Доминик Марох лоше реагује код високих и дугих лопти. Лако испада у контранападима, јер готово увек излази да изврши притисак на пријем између линија, и тако оставља доста простора иза себе.

Лукас Клунтер је офанзивно оријентисан бек јер је веома добар у транзицији. Чак и када изгуби лопту, често успева да ју поврати на противничкој половини. Има лоше реакције и позиционирање код прекида и дугих лопти са супротне стране.

Константин Рауш је такође нападачки оријентисан. Врло је агресиван у дуел игри и излази високо да изврши пресинг али тако и оставља доста простора иза себе. Има одличну леву ногу и добар центаршут.

Матијас Леман је неко ко се спушта између штопера по лопту и тако организује игру тима из дубине. Ипак, ретко обезбеђује додавање између линија. Губи доста вазднушних дуела.

Марко Хогер је дефанзивно оријентисан. Не учествује пуно у нападу и доста је статичан. Готово нема никакву кретњу између линија. Изузетно је агресиван у дефанзиви.

Леонардо Битенкур може да покрије обе позиције по боковима, али може играти и у централном делу терена. Одлично се креће без лопте и добро се позиционира у полупросторима, и често је кључна тачка пенетрације између линија. Има веома добру контролу лопте и добар дриблинг.

Јуја Осако има огроман радијус кретања. Активно учествује у организацији игре и често се спушта по лопту како би помогао у креацији. Један је од кључних играча Келна у организацији.

Џон Кордоба је веома јак у дуел игри са тенденцијом да прима лопту када је окренут леђима ка голу. Веома је динамичан у тразницији и често тражи просторе и између штопера али и штопера и бекова. Има веома опасан шут ван казненог простора.

Шансу још можда добију:
Милош Јојић је веома добар на лопти и доста агресиван у одбрани. Доста трчи на средини, а може бити и велика опасност приликом прекида.

Симон Цолер се позиционира доста близу нападача у последној трећини. Један је од најопаснијих играча у транзицји и константо тражи простор иза одбране без лопте.

Сехроу Гуираси може променити ток меча својим уласком. Има велики радијус кретања и често улази у игру 1 на 1. Веома је опасан у транзицији и у скок игри.

Лига Европе, Група Х, 2. коло. Келн – Црвена звезда