РСБ представљање: Мачва Шабац

У 13. колу Суперлиге Србије фудбалери Црвене звезде дочекују екипу Мачве из Шапца, где се очекује да наставе низ победа који је у прошлом колу прекинуо Напредак.

Мачва је сасвим солидно ушла у сезону као нови суперлигаш. Тренутно су на табели на десетом месту са 13 бодова, а направили су и неке сасвим неочекиване резултате као што је победа против Вождовца, што је у том тренутку представљало велико изненађење. Тренер ове екипе је Драган Аничић, чија екипа игра у формацији 4-2-3-1.

На голу ће бити Ненад Филиповић. Познат као веома агилан голман, са добрим рефлексима, доста добро реагује код удараца из близине и не либи се да нападне високу лопту.

На позицији десног бека ће наступити капитен екипе Филип Пејовић. Слабији у дефанзиви, где се лоше поставља, има проблема са игром 1 на 1 и проласком противничких нападача иза леђа, док је у нападу доста конкретнији, воли да учествује у том делу игре и углавном се одлучује кад лопта дође код њега на центаршут.

Са друге стране ће наступити Радош Протић, који је по дефанзивним карактеристикама доста сличан Пејовићу, али је и доста опаснији у нападу, а његово главно нападачко оружје је добро праћење салбо избијених лопти из казненог простора, које Протић често први купи и упућује ударац.

Штоперски тандем ће чинити Ненад Јовановић и Игор Ристивојевић. Ристивојевић се очекује као замена за Лазаревића који је суспендован за овај меч. Јовановић је мало бољи штопер у овом двојцу, али када се све погледа одбрана Мачве је веома лоша и дозвољавају доста прилика противнику. Јовановић се доста лоше поставља и то му је највећи проблем, с’тим што има сасвим солидне брзинске способности, док је Ристивојевић знатно спорији и неокретнији.

Дилема код тренера гостију вероватно ће бити код позиције задњег везног и ко ће на том месту почети утакмицу, пошто је до сада стандардни Лазар Ивић такође суспендован. Ипак очекује се да то место заузме Јордан Јовановић, који јесте мало офанзивнији, али је умео до сада да се снађе на тој позицији. Са њим у тандему би требао бити ове сезоне веома добри Милош Адамовић који је такође задњи везни, али веома добро се сналази у нападу и код доста голова и одличних напада своје екипе је учествовао. Због његове офанзивне игре, као и других везних играча, Мачва је имала доста проблема са брањењем контре и доста голова су примили на тај начин.
Испред њих ће бити искусни Иван Обровац, који служи као главни креатор у екипи и неко ко спаја нападача са голом. Уме да избаци играча дриблингом и да тако у веома доброј позицији остане сам. Може се очекивати да се он спусти мало ниже, док би у том случају Јордан Јовановић прешао на његово место.

За позицију крила конкурише неколико играча, пре свих Гаврић, Јеремић, Гемовић и Владисављевић. Ипак чини се да ће од старта кренути наш бивши играч Ненад Гаврић и Предраг Јеремић. Гаврић се одлично привикао на клуб из његовог родног места, те је већ забележио неколико погодака. Његова највеће предност је свакако огромна борбеност и када је његова екипа орјентисана на игру преко контри. Са друге стране претпоставља се да ће почети Јеремић, иако делује да је Гемовић бољи играч који зна избацити противничког играча дриблингом и који је на почетку сезоне био поред Матића најбољи играч Мачве, док је Јеремић ипак резервисанији по питању пробијања противничке одбране и више је опредељен за сигурну игру.

У нападу ће играти најбољи играч ове сезоне шабачког суперлигаша, Бојан Матић. Ове сезоне један од најбољих нападача лиге, иако није баш толико добар у пољу, одлично се сналази у 16 метара и из сваке позиције може угрозити противнички гол. Одличан је пре свега у игри леђима и скок игри.

Очекује се да ће наш тим остварити још једну сигурну победу. Надамо се да ће навијачи препознати овај тренутак и да ће се одазвати позиву сјајних играча, те да ће Маракана бити пунија него што је то било ове сезоне у домаћим утакмицама.

Суперлига Србије, 13. коло: Црвена звезда – Мачва