РСБ представљање: Раднички Ниш

После сјајне утакмице у Лондону, где су наши фудбалери остварили одличан резултат против Арсенала, наставља се такмичење у домаћој Суперлиги, а противник је Раднички из Ниша.

Раднички је нову сезону започео са великим амбицијама, пре свега да се домогну Европе. За то су ангажовали аустријског стручњака Пакулта, међутим због несугласица између тренера и управе, Пакулт је напустио Раднички после само седам утакмица. Њега је привремено наследио Иван Јевић, а за стално шефа стручног штаба постављен је Милан Ђуричић који углавном форсира формацију 4-2-3-1.

 

На голу ће се наћи Младен Живковић, који мења повређеног Немању Крзнарића. Живковић је поприлично несигуран голман, којег красе много боље реакције на ниске шутеве или оне из близине, него на високе лопте или прецизне ударце са дистанце. Ретко када излази на високе центаршутеве и углавном стоји на линији, а доста је лош и са лоптом у ногама.

Због великих пробелма са повредама, тренер Ђуричић неће моћи да рачуна на Николу Аксентијевића и Милоша Петровића, те се не зна ко ће заузети позицију десног бека, а неколико играча који играју на позицији штопера су у оптицају, пре свих Андрија Мијаиловић.

На позицији штопера очекују се Никола Распоповић и Владимир Симуновић. Распоповић је један веома физички јак фудбалер, који је одличан у скоку и дуел игри, и има сасвим завидну брзину, али има велики проблем са искакањем и позиционирањем. Поред њега играће и Симуновић, који се такође одликује одличном ваздушном игром, али је слабији на земљи.

По левој страни ће играти позајмљени фудбалер Партизана, Александар Субић, који је одличан у офанзивним сегментима игре, зна одлично да повуче лопту и наниже неколико играча, као и да се убаци из другог плана и да угрози противнички гол, једино што због своје превише офанзивне игре оставља доста простора у одбрани за противника.

Најавио је тренер Ђуричић да се не зна да ли ће стандардни задњи везни играч домаћих Марко Томић моћи да наступи. Реч је о веома високом играчу, који је веома спор и прилично слабе координације, притом игра веома оштро. Очекује се да уколико не наступи, да ће га заменити Никола Ковачевић, такође висок играч, који је мало бољи са лоптом у ногама, али не покушава превише да ризикује, већ углавном додаје лопту на страну бековима, а понекад се истакне и одличном дугом лоптом. Поред њега би се могло очекивати да наступи Јапанац Рјота Нома или наш бивши играч Саша Стојановић. Јапанац је играч који поседује одређене техничке способности и воли да гради напад своје екипе по земљи, док је популарни Цаки Стојановић играч који се не креће пуно, али једним потезом може решити меч.

Испред њих је очекује главни креатор и један од најбољих играча у редовима Нишлија, Лазар Арсић. Уколико заигра Саша Стојановић, може се очекивати да Арсић заузме нешто дефанзивнију позицију, али свакако се треба припазити његове леве ноге, јер поред одличног шута, уме одлично да споји нападача са голом.

На крилним позицијама се очекују Александар Јовановић и Марко Мркић. Јовановић нама добро познат играч, увек је давао максимум против наше екипе, одликује га одличан улазак са стране у средину и шут са обе ноге, као и то да има велики радијус кретања и да се налази на свим деловима терена. Мркић је почео у Радничком као шпиц, али у последње време се више налази на позицији крила и чини се да му та позиција и не одговара баш најбоље, јер се по његовој кретњи и стилу игре види да прави потезе једног шпица.

У нападу се може очекивати Славиша Стојановић, којем би тренер Ђуричић врло лако могао да замени позицију са Мркићем, јер је Стојановић играч који воли да има лопту у свом поседу, да се извлачи на страну и шири противничку одбрану, као и да учествује у игри своје екипе.

 

Иако смо рутински победили Раднички у првом колу домаћег првенства, очекује нас једна веома тешка утакмица, нарочито због огромне потрошње играча у утакмици против Арсенала.

16. коло Суперлиге: Раднички Ниш – Црвена звезда