РСБ представљање: Радник Сурдулица

У четвртом колу домаћег првенства, фудбалери Црвене звезде гостују екипи Радника из Сурдулице. Радник је сасвим добро кренуо нову сезону, у прве три утакмице освојили су четири бода. Тренер ове екипе је Симо Крунић, који је предводио бројне тимове, а највећи успех остварио је са екипом Јагодине 2013. године, када је успео да освојио Куп Србије.

Очекује са да Радник изађе у формацији 4-3-3.
На голу је стандрадни Огњен Чанчаревић, који је веома поуздан голман. Један од најбољих играча Радника на почетку ове сезоне, донео је веома вредaн бод против Вождовца када је успео да сачува своју мрежу, а и против Напретка је био један од најзаслужнијих играча. Једина мрља је пораз од Војводине, где је Чанчаревић примио четири гола, али објективно, ни код једног није могао ништа да учини.

На десном беку се очекује Александар Танасин, који је шест месеци био без клуба, а крајем јула је потписао уговор са Радником. Играч веома скромних могућности, више воли игру у нападу, него у одбрани, превише оставља простора крилним противничким играчима, слаб у дуелу, веома лако пада и стално тражи од судије прекршај.
Штоперски тандем ће највероватније чинити Радош Булатовић и капитен Александар Гојковић, мада постоји могућност да уместо једног од ове двојице заигра и Филип Ивановић. Сва три играча веома слична, веома су добри у скок игри, али све остало је веома слабо. Делује да нису потпуно уиграни, веома лоше преузимају играча, па тако понекад противнички играч остане сам у веома повољној прилици, веома су спори, лоше цене лопту, лако им пролази играч иза леђа и делује да ће наши нападачи овде имати одличну прилику да повећају голгетерски салдо.
Уколико се опорави од ударца који је задобио у утакмици против Напретка, уз леву аут линију треба очекивати Милоша Миловановића, који је веома јак у дуелу, у питању је дефанзиван бек и ретко када учествује у нападачким акцијма. Ако није спреман, на тој позицији треба очекивати Владана Павловића, некадашњег играча Војводине.

Незахвално је прогнозирати ко ће чинити трио на средини терена. Претпоставља се да ће то бити Пејчић, Мићић и један од двојца Жакула/Пантелић. Углавном су сви ови играчи веома слични, изузев Мићића. Веома јаки и високи, спори, главне одлике њихове игре су скок и дуел игра, веома слаби технички и несигурни у додавању лопте, док је Мићић веома миран у предаји лопте, одличан пас, јак на лопти, зна да смири игру, игра у оба правца и стабилизовао је доста средњи део тима од како је дошао у Радник. Унео је много више стабилности, јер су противници највеће муке задавали играчима Радника управо играјући кроз средину.

Нападачки трио ће чинити Френсис Кјеремех као деснокрилни нападач, Никола Радовић са леве стране и у самом шпицу Игор Златановић. Кјеремех и Радовић су веома сличан тип играча, веома брзи, агресивни и борбени, мало слабији технички, али највише треба обратити пажњу на њих уколико се Крунић базира на игру преко контра напада. Такође треба се чувати од стартова Кјеремеха, пошто уме веома безобзирно и оштро да стартује. Главни нападач је Игор Златановић, некадашњи омладинац Партизана, веома млад играч, који воли да притиска последњу линију, такође слабије техничке могућности, али одлично напада простор иза леђа противника. Могуће је да на некој од крилних позиција утакмицу почне Милош Станковић, који је веома сличан Радовићу, а његова главна особина је такође брзина, уколико не почне од старта, онда ће готово сигурно ући са клупе.

Очекује се да наши играчи наставе одличну серију победа, да покушају да на још једној утакмици не приме гол и да у што бољем расположењу дочекају наставак сезоне и најбитиније утакмице које су у другој половини августа.

4. коло Суперлиге: Радник – Црвена звезда