РСБ представљање: Војводина

Наш тим сутра дочекује првог пратиоца на табели.
Пре гостовања у Келну наредног четвртка, наши момци ће имати добар испит против Војводине сутра у 17 часова. Иако су Новосађани имали доста проблема у управи клуба, доста играча је отишло, доста их је и дошло а променила су се чак три шефа стручног штаба од почетка сезоне. Ипак, ово се није одразило на резултате Војводине која је тренутно друга на табели и има учинак од седам победа, једну нерешену и два пораза.

Стартна постава Војводине би требала бити следећа; Роцков – Лакићевић, Ренан, Саничанин, Антић – Вукасовић, Јованчић – Којашевић, Аврамовски (Месаровић), Суботић – Михајловић. Највећа дилема је ко ће играти офанзивног везног, јер су се многи играчи ротирали на тој позицији у претходним утакмицама. Претходну утакмицу је Којашевић играо на тој позицији да би Парк добио шансу на крилу, а у току утакмице је онда Калезић добио прилику. На утакмици против Мачве, Аврамовски је играо на тој позицији а утакмицу пре тога Зличић. Месаровић је био стандардан на тој позицији до доласка Буача, али је сада изгубио место стартера упркос великим ротацијама на тој позицији.

На голу ће бити Емил Роцков, који се ове године развио у једног од најбољих голмана у лиги. Роцкова красе одлични рефлекси, има сјајну реакцију код шутева и из близине и са дистанце. Веома је добар и у ситуацијама 1 на 1, јер је пре свега веома агилан и брзо напада противника уласком у шут. Има велику ману у виду високих лопти, јер неретко лоше цени њихов лет и с’ тога лоше излази што је неретко знало резултирати примљеним голом.

Штоперски тандем би требали чинити Ренан Алвес и Синиша Саничанин. Ренан је доста покретљив штопер, и доста је стабилан на ногама и јак у дуелима. Солидан је у скоку, и све у свему може се окарактерисати као један веома солидан штопер. Са лоптом у ногама је веома слаб, не контролише је најбоље и притом доста паничи и углавном су му дуге лопте непрецизне. Саничанин се веома добро снашао по доласку у клуб и за сада је пружао веома солидне партије. Иако је у претходном клубу показивао доста лош тајминг и оријентацију, сада игра много боље. Доста мање му се дешава и падање концентрације, када онда углавном испадне веома лако.
Иван Лакићевић се очекује уз десну аут линију. Лакићевић је веома коректан бек, доста је вредан и трчи много у оба правца. У одбрани је солидан и добро чита и антиципира игру, док је у офанзиви нешто слабији технички али је доста упоран тако да се често нуди као опција. Наш бивши играч, а садашњи капитен Војводине, Никола Антић ће играти левог бека. Антић је лошији од Лакићевића у оба правца игре, тако да би наши играчи могли направити доста проблема по тој страни поготово ако Срнић и Стојковић као уигран тандем добију шансу од старта. Антић има доста проблема када га противник напада директно јер не брани најбоље ситуације 1 на 1, мада има солидно позиционирање. У нападу се доста труди али има поприлично слаб центаршут упркос солидној контроли лопте у трку.

Тандем задњи везних би требали чинити Вукасовић и Јованчић. У оваквој поставци, Вукасовић је тај који је повученији и који игра испред одбране. Има велики радијус кретања и улази у много дуела по утакмици. Има веома добро позиционирање и солидну антиципацију. У позиционим нападима углавном игра најједноставнија додавања и то ради доста прецизно, али је генерално веома слаб у офанзиви и мало тога пружа. Јованчић је нешто офанзивнији, и такође има добар радијус кретања. Веома добро осећа игру и може бити веома опасан у последњих 30 метара терена јер је миран на лопти и зна дати веома добар пас у простор. Велика је дилема ко ће играти испред њих двојице. Највеће шансе има наш бивши играч Данијел Аврамовски, мада није искључено ни да прилику добију Калезић или Месаровић. Аврамовски је веома талентован играч, има добар осећај за игру и класична је десетка. Има веома добар пас у простор, одлично сарађује са саиграчима али има доста проблема по питању антропометријских карактеристика. Доста је мекан у дуелима, има споре реакције и са лоптом у ногама игра поприлично споро.

Којашевић је последње појачање Војводине у претходном прелазном року, али се одмах по доласку у клуб усталио у стартну поставу и већ сад је један од најбољих играча. Прошлу утакмицу је играо на месту офанзивног везног али је за очекивати да сада почне на десној страни. Којашевић има ниско тежиште, одлично контролише лопту на малом простору и има добру технику у кретању. Има Којашевић солидан шут и често улази у средину и намешта се на јачу леву ногу и шутира. Ипак, добро се служи са обе ноге упркос томе што му је лева много боља. Мана му је то што се често зна заиграти и успорити нападе своје екипе јер предуго држи лопту у ногама. Исто тако, веома је слаб у дуелима и лоше трпи јаке дуеле, и после пар оштријих стартова се често искључи из утакмице. На левој страни ће играти и најбољи играч Војводине на старту сезоне – Немања Суботић. Има одличне физичке карактеристике и веома добар спој снаге и брзине што му омогућава да издржи и веома јаке дуеле. Веома брзо реагује и има одличну контролу лопте. Не губи лопту лако, има и добар дриблинг и свакако је јасно да је веома опасан играч. Користи сваки простор који му се остави, а има и веома добар и јак шут.

У нападу би требао играти још један бивши играч нашег клуба Стефан Михајловић. Не одскаче квалитетмо претерано, и углавном зависи од саиграча и шанси које му створе. Отприлике се добро сналази у рутинским ситуацијама и не маши пуно овакве прилике, али има поприлично слабу кретњу за једног нападача и не доприноси пуно игри екипе у осталим сегментима.

Свакако да нас очекује мало тежа утакмица у домаћем првенству. Иако је Војводина, чини се никад слабија по именима, за сада се одлично држе и прате нас у стопу. То је разлог више да на утакмицу дође што већи број навијача, који би водили играче до још једне победе у Суперлиги и испратили их на најбољи начин у Немачку.

11. коло Суперлиге: Црвена звезда – Војводина