РСБ представљање: Вождовац

У 25. колу Суперлиге Србије, наши фудбалери дочекују екипу Вождовца.

Екипа Вождовца ове сезоне покушава да заузме позицију која води у Европу, а тренутно им трећепласирана екипа бежи четири бода, те имају сасвим реалне могућности да остваре свој циљ.

Тим је пре свих напустио тренер Илија Столица, који је радио одличан посао, али га је заменио још један млади стручњак који се заиста одлично показује, а у питању је Милош Веселиновић.

Што се тиче играчког кадра, он је доста промењен ове зиме и доста стандардних играча је напустило редове Вождовца, а то су: Филиповић, Путинчанин, Георгијевић, Ивковић, Зец и голман Поповић. У екипу је стигло и доста нових играча, пре свега младих играча, а ту је и наш бивши омладинац Милош Стојановић.

На голу ће уместо Зорана Поповића који је отишао у Норвешку бити Стефан Чупић који је стигао из Норвешке. Момак који је исподпросечне висине за голмана, али веома агилан и покретљив. Има веома добар рефлекс и доста добро брани ситуације један на један када агресивно истрчава. Највећи проблем му је што је у Норвешкој био резерва, па му недостају утакмице у ногама, где може показати одређену несигурност. Такође, због своје висине лошији је код високих лопти.

На десном беку се очекује Никола Ћирковић, који може да одговори и на позицији крила, па ја таква и његова игра, као и игра целе гостујуће екипе, веома офанзивна. Одликује га борба, оштар центаршут, доста трчања, добре физичке предиспозиције, али и остављање простора портивнику. На другој страни ће заиграти придошлица из исландског Акирејрија, Дарко Булатовић. Веома добар у завршници напада своје екипе, доста добро прати игру када његов тим напада, зна да правовремено подели лопту и има добар центаршут, али веома лош у одбрани где доста лако испада у игри 1 на 1 и где противнички играч неометано улази преко њега у опасну зону.

Штоперски тандем су у ове две утакмице чинили Михајлов и Гајић, али је искусни Михајлов суспендован за ову утакмицу. Гајић је веома покретљив и физички добро припремљен играч, али има проблема са лоптама које иду иза њега, и уме да стоји лоше на терену. Видећемо ко ће наступити на позицији штопера поред Гајића, а за очекивати је да то буде млади Марко Миркаило или Михаило Јовановић, придошлица из чешког Брна. Свакако да предност због искуства има Јовановић, али познато је да тренер Веселиновић воли да пружи шансу младим играчима.

На позицији задњег везног очекује се Небојша Гаврић, који има одличну дугу лопту из дубине иза леђа поритвничке одбране, што свакако могу искористити гости због веома брзих нападача, такође поседује и веома јак шут, али и доста лоше брани брзе нападе противника, што можемо искористити. Мало испред њега наћи ће се наш играч на позајмици у редовима Вождовчана, Андрија Луковић. Такође играч који зна да пошаље одличну дугу лопту, одличан пас, поседује сјајан ударац и зна погодити из велике даљине, али највећи проблем му је слаба кретња и тромост са лоптом у ногама.

На десном крилу се очекује још један наш бивши играч, Борко Дуроњић. Веома брз играч, одлична кретња и правовремна утрчавања иза противничке одбране, одличан са лоптом у ногама и доста воли да игра 1 на 1, односно лицем против супарничког одбрамбеног играча. Највећа мана му је што у завршници мора бити фокусиранији како би израстао у још бољег играча. На страни ће се наћи још један млади играч Никола Срећковић. Одличан са лоптом на малом простору и веома доброг дриблинга, одлично се показао у прошлој утакмици против Напретка када је постигао два гола и сигурно да ову утакмицу дочекује у одличном расположењу. Иза нападача се очекује Александар Јешић. Можда и најбољи играч у гостујућој екипи, веома брз, агресиван, учествује на обе половини терена подједнако добро, одличан и брз са лоптом у ногама, и свакако играч на којег треба обратити највише пажње.

У нападу ће бити млади Филип Ступаревић, играч који према речима људи из табора гостију има највеће домете у овој екипи и од којег се тек очекују блиставе игре. Можда није толико ефикасан али има одличан утицај на игру своје екипе, пре свега због своје одличне кретње и остављања доста простора саиграчима. Такође, за своје године одлично је физички припремљен и добар је у игри леђима.

Свакако да нас очекује једна веома занимљива утакмица, јер екипа Вождовца није екипа која ће доћи на наш стадион само да се брани, већ ће покушати и да игра фудбал, поготово што млади момци у гостујућој екипи знају играти ову игру. Такође, надамо се да ће што више навијача доћи данас на стадион како би пружили нашим играчима подршку да остваре још једну победу и да прославимо 73. рођендан нашег клуба.

СВИ НА СТАДИОН!

25. коло Суперлиге: Црвена звезда – Вождовац – 73. РОЂЕНДАН